dinsdag 11 november 2014

Persbericht van de ME-CVS-Stichting

"ME/CVS is veel meer dan chronisch moe zijn. Mensen met ME/CVS zijn vaak zo uitgeput en ziek dat ze niet of nauwelijks kunnen functioneren. En functioneren is meer dan fietsen en werken, het is boterhammen smeren, de telefoon opnemen, lopen en rechtop zitten.
Mensen met ME/CVS zijn daardoor niet in staat de strijd aan te gaan voor meer erkenning."

Met een grote advertentie in NRC Handelsblad start de ME/CVS-Stichting Nederland op donderdag 13 november met een wervingscampagne voor Anil (zie foto) en alle andere 60.000 ME/CVS-patiënten in Nederland.

"Samen kunnen we onderzoek mogelijk maken, de politiek bereiken, mensen met ME/CVS helpen, en hopelijk ooit beter maken.
Mensen met ME/CVS helpen, informeren en met elkaar in contact brengen. Dat is misschien wel de kortst mogelijke uitleg van waar de ME/CVS-Stichting Nederland voor staat en wat we doen.

Maar we doen meer:

We strijden voor een maatschappij brede erkenning van ME/CVS als een lichamelijke, ernstige en invaliderende ziekte, die ons allemaal kan treffen.

We streven ernaar vooruitstrevendheid bij te dragen aan de genezing van ME/CVS.

We leveren vanuit ons netwerk een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek.

We werken, met toewijding, onafhankelijkheid, integriteit en een open houding, voortdurend aan het bereiken van onze doelstellingen.

We hopen dat zoveel mogelijk mensen ons hierbij zullen helpen. Met die hulp kunnen we helpen, steunen en streven. En hopelijk ooit weer dansen."

SMS 'ME' naar 4333 en steun met 3 euro 60.000 ME patiënten in Nederland.


Geen opmerkingen :

Een reactie posten


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.