De bereiding is heel simpel. Je kunt ook alleen eieren en banaan mixen en dan bakken (ook heerlijk!) , maar met meel of havervlokken er bij vult het wat meer, breken de pannenkoekjes wat minder snel en krijg je meer voedingsstoffen binnen.
Het recept is zuivelvrij, suikervrij en (afhankelijk van de meelsoort) glutenvrij. Zonder havermeel is het recept ook nog exorfinevrij.
Recept (p.p.)
1 mok glutenvrij meel (1/3 amandelmeel, 2/3 havermeel)
1 mok water (of notenmelk)
1 ei
1/2 banaan (of 4 dadels)
1 mp vanillepoeder
Mengen, bakken en smullen! Ik vind het beslag zelf niet geschikt voor dunne, grote pannenkoeken. Kleine rondjes bakt het prettigst
Eet smakelijk!
Lees HIER hoe je met de andere helft van de banaan lekkere jam maakt, voor op je pannenkoekjes!
Wat is er zo gezond aan dit ontbijt?
- Havermeel
Haver is goed voor de suikerspiegel, goed voor de maag en darmen, voor de lever en galblaas en voor de spieren. Het helpt tegen obstipatie en werkt zowel versterkend als rustgevend en angstwerend en helpt daarom bij slapeloosheid, stress en overprikkeling.
- Amandelmeel
- Banaan
- Dadels
Dadels bevatten vooral veel vitamine A, meerdere B-vitaminen, koper en kalium, maar ook mangaan, magnesium, ijzer, fosfor, calcium en zink.
Vanille bevat krachtige antioxidanten* en help bij het uitschakelen en ontgiften van vrije radicalen (gifstoffen).
- Vanille
Vanille bevat krachtige antioxidanten* en help bij het uitschakelen en ontgiften van vrije radicalen (gifstoffen).
* Antioxidanten gaan ontstekingen tegen en houden de darmflora in balans. Antioxidanten zorgen er ook voor dat vrije radicalen (gifstoffen) gestopt worden voordat ze de darmen bereiken en helpen toxines uit de darmen verwijderen.
Dit recept deel ik slechts ter inspiratie, ik ben geen voedingsdeskundige. Iedere chronisch zieke heeft weer andere klachten, tekorten, allergieën en intoleranties en daarom is 'de juiste voeding' voor iedereen verschillend.
I.v.m. intoleranties vervang ik zelf zuivel voor plantaardige melkproducten, ik eet geen vlees of vis, ik eet wel speltbrood, maar gebruik verder zoveel mogelijk glutenvrije granen en ik gebruik pasta van bruine rijst ipv tarwe. Verder probeer ik transvetten, slechte prostaglandines, geraffineerde suikers en E-nummers te vermijden en maak ik zoveel mogelijk en met steeds meer plezier gebruik van geneeskrachtige voeding uit de natuur.
PS: Ik hou ook erg van chips, friet, snacks en chocola. ;)
Geen opmerkingen :
Een reactie posten