dinsdag 11 november 2014

Dromen staat vrij

Ik geef eerlijk toe dat ik wel eens heb gedacht als ik mijn verzameling pumps bekeek, zou ik ooit nog normaal op hakken kunnen lopen? Alsof dat belangrijk is.

Na een aantal maanden ziek op de bank meimerde ik verlangend: "Als ik maar weer een lekker eind kon wandelen of weer zou kunnen dansen, dan zou ik zo blij zijn!"

Weer een paar maanden later (en heel wat klachten verder) dacht ik, als ik maar weer eens langer dan 10 minuten zou kunnen zitten, dan zou ik er eens op uit kunnen met de rolstoel, lekker naar de kapper, naar de Ikea, lunchen met vriendinnen.

Maar mijn wensen werden steeds kleiner, steeds eenvoudiger. Momenteel zou ik al heel dankbaar zijn als ik zou kunnen opstaan, naar de wc kon lopen, zou kunnen douchen en me aan kon kleden zonder volledig uitgeput en ziek van de pijn weer terug in bed te kruipen. Letterlijk kruipen, omdat lopen niet meer lukt..

En voor wie mij niet kent, ik hou niet van dat jankerige. Ik wil niet zielig zijn. Dus op slechte momenten sta ik mezelf toe om de realiteit te ontvluchten. Bijvoorbeeld door te gaan dromen. Te wensen. Te verlangen. Pijnlijk soms, naïef misschien, maar het houdt vooral de hoop levend! Dromen staat vrij! Mooier nog: Dromen máákt vrij!

En als ik droom, dan barst mijn hart bijna van het verlangen om àlles weer te kunnen doen. Niet een beetje, niet voorzichtig, niet gedoseerd, maar àlles. Veel! En vaak! Uitbundig, luidruchtig! Juichend en schaterend! Zonder pijn, zonder kramp, zonder uitputting, zonder ziek te zijn achteraf. Het verlangen bubbelt, borrelt en bruist dan als een vulkaan die naar een uitbarsting toe werkt.

Mocht het ooit zover komen, dat ik weer normaal kan zitten, staan, lopen... Douchen én ontbijten... en dan nóg energie en kracht over heb??

Bind me dan maar vast, want anders ga ik los! Dan ga ik shoppen, uit eten, dansen, vrijen, op vakantie, de natuur in, autorijden, fietsen, naar de bioscoop, fotograferen, het hele huis schilderen en restylen, wandelen met buurhond Sally..

Wat zeg ik? Wandelen? Rennen! Rennen met buurhond Sally! Rennen als Forrest Gump, naar het einde van de wereld en weer terug.

En in mijn droom.. rennen jullie met me mee. :)

1 opmerking :


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.