woensdag 22 april 2015

Ontgiften | Parasietenkuur #1

Ik ben al een aantal dagen bezig met een parasietenkuur (klik!) om mijn darmen te reinigen en ik voel me toevallig ook al een aantal dagen verbazingwekkend veel fitter. En omdat 1 van de onderdelen van de kuur, namelijk alsemkruid, bekend staat als stimulerend middel, begon ik me gisteren af te vragen of ik me vanwege die kuur ineens zoveel beter voel.

Vanwege het verbazingwekkende effect ging ik op zoek op internet en kwam deze recensie tegen:
 "Gedurende deze periode verandert mijn stoelgang. Lijkt moeilijker, letterlijk alsof ik lang opgeslagen afval produceer!"
(Klopt, is bij mij ook.)
"Op dag 10 verwonder ik me erover dat ik ’s ochtends heel gemakkelijk kan opstaan. Ik voel me erg goed en heb heel veel energie.
Ik zou durven zeggen dat ik me lichamelijk sterker voel, hoewel ik niet precies weet waar dat aan ligt." 
(Bron)
Nou! Dat gevoel heb ik dus ook al een paar dagen, ook al ben ik nog maar bij dag 4!

Als je meerdere symptomen kent uit onderstaande rijtje, dan zou jij er ook zomaar eens baat bij kunnen hebben!
 • diarree, toegenomen winderigheid en buikkrampen
 • vermagering
 • buikpijn en buikinfectie (peritonitis)
 • abces in de lever (koorts, zweten, rillingen, malaise, gewichtsverlies en pijn of gevoeligheid in de leverstreek.)
 • huidinfectie en/of jeukende uitslag
 • hoge koorts, bloedarmoede, donkere urine, geelzucht en nierinsufficiëntie
 • jeukende anus
 • darmbloeding
 • hoesten, piepende ademhaling of longontsteking
 • hoofdpijn
 • tijdelijke vergroting lever, milt en lymfeklieren
 • chronische infectie van de urinewegen kan afsluiting veroorzaken en wordt in verband gebracht met de latere ontwikkeling van blaaskanker.
 • ooginfectie, afname gezichtvermogen
 • Toxoplasmose van de hersenen (encefalitis) veroorzaakt symptomen als zwakte aan één kant van het lichaam, spraakproblemen, hoofdpijn, verwardheid en epileptische aanvallen.
 • huiduitslag, hoge koorts, rillingen, ademhalingsproblemen en moeheid
 • infectie ontsteking van de hersenen en de hersenvliezen (meningo-encefalitis), de lever (hepatitis), de longen (pneumonitis) of het hart (myocarditis)
Volgens de frequentietest in Rostock heb ik behalve de Borrelia-infectie nog heel veel andere infecties, waaronder verschillende wormen / parasieten, zoals de meeste Lyme-patiënten. Ik zal jullie de foto's en details besparen, maar op een gegeven moment dacht ik, ik moet van die beestjes af en wel zo snel mogelijk! Bah!


Kuur
Na advies uit de werkgroep voor Lyme-patiënten (bedankt Linda voor je hulp!) kwam ik op deze kuur uit. 

De kuur bestaat uit kruidnagel, alsemkruid en zwarte walnoottinctuur, de kruiden zitten bij deze kuur in capsules, de tinctuur zit in een flesje met druppelpipet. Ook zit er in dit pakket een middel om de stoelgang te bevorderen. De kuur is er ook zonder darmformule en er is ook een vloeibare kuur (zeer smerig, maar even effectief).

Kruidnagel
Kruidnagel voorkomt het huisvesten van darmparasieten, stimuleert de slijmopbouw bij maagzweren en verbetert de kwaliteit van het maagsap. Het heeft een anti-parasieten, anti-schimmel en anti-virale werking en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast helpt het ook goed bij pijn.
(Bron)

Alsemkruid
Alsemkruid, ook wel wormwood genoemd, doodt volwassen parasieten maar ook parasieten die in ontwikkeling zijn en de eitjes van de parasieten. Het kruid werkt wormafdrijvend, helpt bij lever- en galblaasklachten, werkt koortsverlagend, bevordert de menstruatie en wordt ook wel ingezet bij anorexia. Het kruid helpt mensen met een zwakke, slechte of overactieve spijsvertering.
(Bron

Het schijnt dat verschillende grote kunstenaars (waaronder Vincent van Gogh) alsemkruid met alcohol (Absint) gebruikten als stimulerend middel, ter inspiratie. Het kruid zou je creativiteit aanwakkeren en een hallucinerende werking kunnen hebben.

Alsemkruid is daarmee ook gevaarlijk en verslavend bij langdurig gebruik, dus ik hou me braaf aan het 17 daagse schema wat ik ontvangen heb bij de kuur. ;)

Walnoottinctuur 
Zwarte Walnoottinctuur doodt volwassen parasieten, maar ook parasieten die nog in ontwikkeling zijn. De tinctuur helpt de lever om gifstoffen af te voeren en helpt obstipatie te voorkomen. Het walnootblad wordt al honderden jaren gebruikt door de indianen als een anti-parasieten, anti-bacterieel, anti-schimmel en anti-viraal geneesmiddel.
(Bron)

Het is heel belangrijk om deze 3 middelen tegelijk te gebruiken, om te voorkomen dat eitjes de kuur overleven en er nieuwe parasieten uitkomen na de kuur. 

Lees het vervolg in deel 2!

46 opmerkingen :

 1. Ik ben hier erg benieuwd naar.
  Ik weet wel zeker dat er ook genoeg parasieten
  in mijn lichaam zitten naar de borrelia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nina (Moe zijn is zooo..)27 april 2015 om 16:11

  Zodra de kuur klaar is, volgt deel 2. :) Ik zit nu over de helft!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Ja absoluut! Ik herhaal de kuur nog elk half jaar. Zie ook deel 2:
   http://moezijniszooo.blogspot.com/2015/05/ontgiften-parasietenkuur-2.html

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb al jaren blastocystis hominis. Heb 2 weken terug een antibioticatkuur gehad maar heeft gewoon niet geholpen! De parasiet zit er nog steeds. Zou dit mij kunnen helpen en waar kan ik het bestellen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Paulien, ik ben net terug van vakantie, dus late reactie, maar ik zou het zeker proberen!

   Aan het woord parasietenkuur in de 1e zin zit een link gekoppeld naar de kuur die ik nog jaarlijks herhaal:

   https://www.heelnatuurlijk.nl/webwinkel/reinigingskuren/parasietenkuur/heelnatuurlijk-parasietenkruidenkuur-679.html

   De nieuwste kuur is volledig vloeibaar en vervangt deze 3 potten. Ik vond deze tinctuur te vies om de kuur af te kunnen maken, maar misschien wisselt dat per persoon. Er zijn kuren met en zonder de darmformule, die de stoelgang bevordert. Een snelle stoelgang is een must!

   Verwijderen
  2. Dank je wel voor je uitgebreide reactie. Ik denk dat ik het ga proberen. Zit er een schema bij hoe het precies in zijn werk gaat? Hoe lang duurt zo'n kuur?

   Verwijderen
  3. Deze kuur duurt 17 dagen. Er is ergens een schema te vinden op hun website, maar het zit er inderdaad ook bij.

   Verwijderen
  4. Wat bedoel je eigenlijk, met de nieuwste kuur is volledig vloeibaar? Dat is dus niet deze?
   En heb je nu deze kuur niet afgemaakt of bedoel je een andere? (Sorry, snap hem niet helemaal).

   En hoe gaat het nu met je? Merk je echt verbetering? Jij had niet echt duidelijk een parasiet dus in je darmen d.m.v. ontlastingsonderzoek toch?

   Verwijderen
  5. Ze hebben inderdaad sinds het najaar van 2016 een nieuwere kuur. Omdat ik de kuur nog eens wilde herhalen heb ik die nieuwe variant getest, maar ik vond het echt heel vies. De vloeibare kuur duurt 30 dagen dacht ik. Ik ben na 2 weken afgehaakt. Ik heb dus meerdere kuren gedaan, deze met de pillen&tinctuur beviel het beste. De vloeibare kuur bevat dezelfde kruiden, maar dan allemaal in 1 tinctuur.

   Ik ga al sinds januari 2015 langzaam vooruit en er is nog steeds een stijgende lijn.
   Bij mij kwamen (o.a.) parasieten uit een frequentietest, daarom besloot ik een kuur te doen en deze af en toe te herhalen. Het is verder nooit onderzocht in de ontlasting.

   Verwijderen
  6. Maar deze kuur uit bovenstaande link bevat toch ook druppels? Is deze dan wel te doen denk je?
   En werkt het als een soort antibiotica? In die zin dat het ook je goede darmflora aantast? Of dat niet?

   Wat fijn om te horen dat je langzaam aan voorruit gaat. Ik hoop ik ook. Maar ik ben ook erg bezig met mijn voeding. Misschien voor jou ook een idee?

   Verwijderen
  7. Mijn voedingspatroon is volledig aangepast op ontstekingen, infecties, darmproblemen, enz. Ik vergat de link nog toe te voegen naar mijn laatste herstel-update:

   http://moezijniszooo.blogspot.nl/2016/09/mijn-weg-naar-herstel-7.html

   De kuur die ik beschrijf in mijn blog bestaat uit kruidnagel en alsemkruid in capsules en zwarte walnoot als tinctuur. Bij de vloeibare kuur zitten zowel kruidnagel, alsemkruid en zwarte walnoot in 1 tinctuur. De zwarte walnoot vind ik minder vies dan de 3 in 1 tinctuur, maar dat zal iedereen weer anders ervaren.

   Kruiden kunnen nooit de darmflora aantasten voor zover ik weet. De natuurlijk aanpak ondersteunt het goede en bestrijdt het slechte. Alleen reguliere antibiotica doodt zowel goede als slechte bacteriën.

   Verwijderen
  8. Wow, wat mooi om te lezen zeg!

   Dank je wel voor je info. Ik denk dat ik het ga proberen.

   Verwijderen
  9. Ik ben heel benieuwd! Het blijft een afgrijselijk idee dat er zulke vieze beesten in je lijf leven... Laat je weten hoe jouw ervaring is?

   Verwijderen
  10. Nou zeker! En ergens ben ik wel heel sceptisch. Want waarom zou zo'n antibioticakuur niet werken (nog mega zware gehad ook) en gewone kruiden wel??
   Plus dat ik nog wel een klein beetje twijfel of ik nu al meteen zo'n kuur moet doen of eerst nog even mijn gezonde darmflora moet opbouwen, want die is wel behoorlijke aangetast door de antibioticakuur schat ik zo in.

   Verwijderen
  11. Heb je geen probiotica gekregen ter compensatie? Ik snap sws niet waarom je AB hebt gekregen, want een parasiet is geen bacterie en AB werkt echt alleen bij bacteriën voor zover ik weet. Maar goed, ik ben geen arts. ;)

   Ik zou sws probiotica gaan nemen om de darmen te ondersteunen en te herstellen van de AB. Je kunt ook nog advies vragen bij heelnatuurlijk.

   Heb je naast de parasiet ook Lyme oid? Je mag me ook mailen hoor, via het envelopje onderaan de website, dat is misschien makkelijker.

   Verwijderen
  12. Ik zie het al, er is speciale AB die behalve bacteriën ook parasieten en amoeben doodt.

   Verwijderen
  13. Ja, inderdaad, dus AB die ook die parasiet zou moeten doden. Is al eens eerder gelukt maar nu dus niet helaas. Wel mega last van bijwerkingen.
   Probiotica gebruik ik al en ook tijdens de kuur en nu nog. Maar ik wil nu kefir gaan maken, voor extra ondersteuning nog.
   Ik heb verder geen lyme gelukkig. Alleen die parasiet en daardoor allerlei hormonale problemen.
   Ik heb ook even mailtje naar Heel gestuurd. Ben benieuwd of ik een reactie krijg.

   Verwijderen
  14. Vast wel!

   Over kefir heb ik ook een blogpost, mocht je nog info willen. Goed bezig!

   Verwijderen
  15. Oh, wat leuk! Ik ga even wat meer op je site lezen!!

   Verwijderen
  16. Nou, wil het hier graag nog even zeggen...
   Ik heb gisteren een uur met Jos van Heelnatuurlijk gebeld. Hij is ook parasitoloog. Wat een vriendelijke man zeg!
   Ik heb inderdaad de kuur aangeraden om te gaan doen maar ook nog heel veel tips erbij om de kuur nog eens veel effectiever te maken! Ik denk dat ik volgende week ergens ga beginnen met de kuur en heb er best wel veel hoop op.

   Ik zal hier nog wel even laten weten of de kuur heeft aangeslagen en mocht iemand dan alle tips willen weten, dan zal ik het graag doorvertellen.

   Verwijderen
  17. Ik ben dol op tips Paulien, kom maar op!

   Verwijderen
  18. Ik lees graag mee. Ben nu "the truth about detoxing" van Ty Bollinger met veel interesse aan t bekijken met griep en longontsteking vanuit mijn bed. Op aanraden van mijn (natuur!) arts juice fasting aan t doen tijdens de antibiotica kuur en denk erover om na de kuur direct deze parasietenkuur te starten. Alle extra tips zijn welkom voor mij. Ik begrijp dat om de kuur goed te kunnen doen je minstens tweemaal daags ontlasting moet hebben en je heel veel water moet drinken. Maar wat is verder handig?

   Verwijderen
  19. Ik heb het even voor jullie uitgetypt. Al zijn tips. Ik heb ook gezocht online naar de producten die je erbij nodig hebt. Mochten jullie andere of betere vinden, dan hoor ik het graag.

   Parasietenkuur
   - https://www.heelnatuurlijk.nl/webwinkel/reinigingskuren/parasietenkuur/heelnatuurlijk-parasietenkruidenkuur-685.html
   € 57,80, inclusief verzendkosten. Dit is een kuur van 17 dagen.

   Deze kuur aanvullen met:
   - De maaltijden tijdens deze 17 dagen aanvullen met verse knoflook.
   Ook knoflook-capsules erbij slikken. > https://www.derooderoos.nl/CatalogProductDetail?product=7480 > 2 capsules per dag.
   - Papaja-pitten eten. 2 eetlepels per dag. Vers uit een papaja halen en meteen opeten of eerst even laten drogen op de vensterbank en dan opeten. Je kan ze ook hier online bestellen: https://www.vers-bestellen.nl/a-41672097/tropisch-fruit/papaja-pitten-te-gebruiken-als-peper-bakje-40gram/. De pitten eventueel combineren met de rauwe honing.
   - Rauwe honing. 3 eetlepels per dag. Gewoon zo los een hap in de mond nemen (eventueel gecombineerd met de papaja-pitten) of toevoegen aan de maaltijd. Koop rauwe honing bij een imker bij jou in de buurt. Doe dit in totaal 2 maanden lang! (Dus langer dan de kuur duurt!)
   - Wilde Oregano-olie. In de ochtend en in de avond 3 druppels nemen. In water druppelen en dan het glas water opdrinken. https://www.deonlinedrogist.nl/chi-oregano-etherische-olie-p-72218.html?cross=0&gclid=CjwKEAjw_uvHBRDUkumF0tLFp3cSJACAIHMY6UyldCnd2UG9bqW3BNUivQIfjZJFonY6j6tfiRTWixoC_Evw_wcB
   - Graviola thee drinken. 3 kopjes thee per dag. https://www.vitaminstore.eu/health/algemeen/speciale-voeding/RIO-GRAVIOLA-KRUIDENTHEE-TS/P201637?gclid=CjwKEAjw_uvHBRDUkumF0tLFp3cSJACAIHMYQImR3w4MfcpUZ0ps7uH5CCO-sEJeNb7CJTIAHrvOLhoClGPw_wcB

   Dan nog verdere tips:
   - Minimaal 2,2 liter water of kruidenthee drinken per dag.
   - Je moet 2 keer per dag naar het toilet gaan voor ontlasting. Is dit niet het geval dan bovenstaande aanvullen met bitterzout (http://www.lekkerinmnvel.nl/bitterzout)
   - Eet tijdens de kuur geen varkensvlees en geen vis. Deze bevatten beiden vaak parasieten. Wanneer je vlees eet, koop het dan biologisch (maar eet het met mate).

   Na de kuur: Doe een nacontrole van de parasiet bij MG lab. (https://www.mglab.nl/) Dit kun je op eigen initiatief zelf uitvoeren.

   Ik heb er dus zelf nog geen ervaring mee maar ik ga dit dus zeker proberen! Ik denk dat ik hiermee 1 mei ga beginnen. (Even alle feestjes en alles zijn dan geweest).

   Verwijderen
  20. Wauw, ontzettend bedankt voor de moeite Paulien! Echt hele waardevolle informatie!

   Verwijderen
  21. Ik hoop dat het gaat helpen en dat andere mensen er wat aan gaan hebben.

   Saskia, is er bij jou echt een parasiet in je darmen? Heb je ontlastingonderzoek gehad?
   En krijg je daar nu antibiotica voor?
   Want dan kan het ook niet nodig nog zijn om die kuur nog daarna te doen hè. Misschien is die ab genoeg.

   Verwijderen
  22. Hi Paulien, mijn kuur is tegen longontsteking die ik afgelopen week had als complicatie bij de griep. Ik heb daardoor in alle rust "the truth about vaccination" van Ty Bollinger kunnen volgen. Net gereleased en erg de moeite waard! Bij aankoop van een download hiervan kon ik ook " the truth about detox" bemachtigen en vooral detox van lever en van parasieten sprak mij aan. In feite is griep vaak ook een detox moment dus leek t mij goed om direct door te pakken met detoxen.
   Ik heb ooit n zware allergische reactie op n antibiotica gehad waarna ik hulp gezocht heb bij een homeopaat. Het heeft 9 maanden geduurd om van deze reactie af te komen en bleek uiteindelijk gekoppeld aan de suikerproductie van parasieten in de darm. De allergische reactie ging echter weg voordat ik aan n parasiet detox kon beginnen. Ben nu gemotiveerd om daar toch eens wat beter naar te kijken.

   Verwijderen
  23. Veel dank ook voor het uittypen van alle informatie. Mijn testen zijn gedaan door arts Saskia van As (praktijkvanas.nl) en dat was zeer uitgebreid en aan te raden. Ik volg lekker door☺

   Verwijderen
  24. Oh, zij heeft ook een boek geschreven zie ik. Zelfs over 'mijn' parasiet! Ik denk dat ik deze ga bestellen.

   Verwijderen
  25. Nou, ik heb het schema en de supplementen in huis. Ga dus maandag hiermee starten.
   Maar moet ik die druppels gewoon onder mijn tong druppelen eigenlijk? Is mij niet helemaal duidelijk. Snap jij dat Nina?

   Verwijderen
  26. Beter oplossen in lauw water Paulien. Puur is veel te sterk!

   Verwijderen
  27. Oh ja, lees het nu al op het potje (blond!)

   Verwijderen
 6. Reacties
  1. Hoi Patrick,

   Aan het woord parasietenkuur is een link gekoppeld naar de kuur:

   https://www.heelnatuurlijk.nl/webwinkel/reinigingskuren/parasietenkuur/heelnatuurlijk-parasietenkruidenkuur-679.html

   Verwijderen
 7. Ik lees nu dat het hier te bestellen is: https://www.heelnatuurlijk.nl/catalogsearch/result/?q=+heelnatuurlijk+parasietenkruidenkuur+extra+ Maar welke van de 3 moet je dan hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De capsules + los darmflora 1 vd stoelgang. De vloeibare is momenteel niet voorradig

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb ik nu ook gedaan. Ga maandag starten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben al 4 maanden bezig om te achterhalen wat er met me is. diverse bloedonderzoeken gehad waar niets uit is gekomen. Na een TFT ontlastingstest blijk ik de parasiet Blastcystis Hominis te hebben. Vlgs de huisarts heeft de helft van de bevolking deze en hoeft hij niet behandeld te worden. Mijn klachten zijn niet eens darmklachten maar ik heb last van slappe benen en trillende handen. ' smorgens het ergst, ik moet dan vaak zittend mijn haar wassen omdat ik zo slap ben. 2 jaar terug al eens de Giardia Lamblia gehad en deze was toen met een kuurtje van 3 dagen weg. Ik had toen koorts en mijn bezinking was te hoog. Ik heb geregeld mosterdkleurige potloodontlasting en gaatjes in mijn ontlasting, alsof er met een sateprikker in is gestoken. Na 2 antibiotica kuren geen herstel. Ik ben bij een acupuncturist geweest en heb nu 4 weken een kuur gehad met de Hilde Clark kruiden. Maar ook geen resultaat. Ik moet er wel bij zeggen dat de hoeveelheden die ik moet innemen veel minder zijn dan het schema volgends Clark. Per dag maar 2 capsules Alsem en kruidnagel en 5 druppels walnootolie. Ik wil nu in het buitenland Paramomycine (Humatin) bestellen. Wie herkent deze klachten en heeft ervaring met Paramomycine.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb verder geen ervaring met jou klachten, wel met de parasiet Blastocystis hominis. Deze heb ik al 6 jaar. Ik zit nu op dag 9 van de kuur (met bovenstaande hulpmiddelen). Nog 8 dagen hierna de kuur volgen en dan daarna een ontlastingsonderzoek doen. Ik zal het je laten weten als hij eruit is dan. Dan is het misschien de moeite waard voor je om de kuur nog eens te doen.

   Verwijderen
  2. Ik heb ook geen ervaring met genoemde parasiet Marian, maar ik herken wel dat slappe en het bibberen. Ik zou de kuur zeker nog eens herhalen met de hoogste dosering!

   Verwijderen
  3. Bedankt Paulien en Nina. Ik denk dat ik dan voor de vloeibare kuur van Clark ga waar alle 3 de kruiden in zitten. Ik heb veel moeite met capsules slikken. Nu ook de Entamoebe erbij. Ik kan nog aan de huisarts Clioquinol vragen, maar ben daar een beetje bang voor vanwege de evt. Bijwerkingen. Welke parasiet had jij Nina? Ben je er nu vanaf en wat heb jij gebruikt? Ik vind het wel een geruststelling dat jij dezelfde verschijnselen had als ik, kan me niet voorstellen dat het van zo'n rot beest komt. Ik dacht al dat ik een enge spierziekte had!

   Verwijderen
  4. Nou heel geruststellend is het niet hoor, ik heb veel chronische infecties waaronder Lyme. ;) Ik heb mijn ontlasting nooit laten onderzoeken op parasieten, maar er kwamen bij een frequentietest meerdere soorten parasieten naar voren, daarom deed ik de kuur. Ik herhaal hem nog regelmatig. Ik werd vooral na de eerste kuur duidelijk sterker.

   Verwijderen
  5. Marian, ik zou je echt afraden om Paramomycine te gaan slikken. Ik heb zojuist de info gekregen van een parasitoloog dat deze antibiotica heel veel schade in je darmen aan kan richten. Tevens word deze niet geadviseerd bij blastocystis hominis.

   Ik zou dan een natuurlijke kuur doen met kruiden of clioquinol nemen.

   Verwijderen
 11. Hoi Paulien, ik vroeg me af of je de kuur al hebt gedaan en hoe je bevindingen zijn.. Hopelijk kun je mij verder helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de kuur gedaan, maar helaas... De kuur heeft niet aangeslagen. De parasiet zit er nog steeds. En flink ook! Bij het lab waar ik het herhalingsonderzoek heb gedaan kun je ook aanvragen hoeveel hij aanwezig is. De score moet hoger dan 35 zijn en bij mij was deze 14. Bij een score van 16 of lager zeggen ze dat de parasiet enorm aanwezig is dus het is niet goed zoals je begrijpt.

   Ik heb weer contact gehad met die parasitoloog over een andere kuur die hij mij aanraad. (https://www.nutraval.com/en/ap.html). Hij heeft mij geadviseerd om deze nu te gaan doen, in combinatie met rauwe honing, bijenpollen en propolis. Hierover zou hij mij nog een blog sturen (die iemand geschreven heeft) en meer informatie geven. Dit is een kuur van 40 dagen dus wel heel wat langer.

   Op dit moment ben ik echter nog ook mijn man en zoontje aan het laten testen. Zij kunnen namelijk de parasiet ook heel goed hebben. Hij zegt dat die kans groot is, want hij is er bij mij ooit uit geweest maar ik ben toen daarna meteen weer besmet geraakt. Dus moet wel van hem zijn.

   Ik ga dit even afwachten en anders met mijn man deze kuur doen.

   Toevallig heb ik morgen een afspraak bij een ortho-arts en zit er daarbij over te denken om toch eens te gaan vragen over clioquinol. Ik ga of dit slikken of die kuur doen.

   Ik hoop dat ik hier ooit kan vertellen dat ik de parasiet overwonnen heb, maar helaas... nog niet dus.

   Verwijderen


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.