vrijdag 3 juni 2016

Wat je niet mag weten over Lyme | Deel 3

Vertaling van het artikel
The Greatest Cover-up By The CDC | What They Don’t Want You To Know (dec '15)
Vertaling door Nina | moezijniszooo.blogspot.nl


Onwaarschijnlijk groot aantal besmettingen
De ziekte van Lyme kan volgens de CDC alleen worden overgedragen door middel van een teek die besmet is geraakt met bacteriën. De CDC geeft toe dat er meer Lymebesmettingen blijken plaats te vinden dan gerapporteerd wordt en schat dat er tussen de 300.000 tot een half miljoen nieuwe gevallen zijn per jaar. Dat zou betekenen dat de ziekte van Lyme bijna twee keer zo vaak voorkomt als borstkanker en zes keer vaker dan HIV/AIDS. Hoe kan dat??

En waarom zijn er zóveel patiënten met chronische Lyme en (schijnbaar) gerelateerde chronische aandoeningen, zoals Alzheimer en ALS als er lang niet zoveel teekbesmettingen zijn?

Lyme is seksueel overdraagbaar
Een nieuwe studie toont aan dat de ziekte van Lyme, net als bij de spirocheet die Syfilis veroorzaakt, seksueel kan worden overgedragen. Deze studie werd gepresenteerd op de jaarlijkse Western Regional Meeting of the American Federation for Medical Research (Amerikaanse Federatie voor medisch onderzoek). Een samenvatting van het onderzoek werd gepubliceerd in het januarinummer van de Journal of Investigative Medicine.

De studie - een samenwerkingsverband door een internationaal team van wetenschappers - onderzocht spermamonsters en vaginale afscheidingen van drie groepen patiënten om te onderzoeken of het mogelijk is dat de ziekte van Lyme aan een partner wordt overgedragen via onbeschermde seks.

De studie observeerde proefpersonen zonder tekenen van ziekte van Lyme, willekeurige proefpersonen met een positieve Lymetest en getrouwde heteroseksuele koppels met een positieve Lymetest, die seks hadden gehad zonder voorbehoedsmiddelen.

Met name in de laatste groep was de aanwezigheid van Borrelia burgdorferi en identieke stammen van de bacterie van bijzonder groot belang voor de onderzoekers.
"Bij de gezonde proefpersonen werd door de onderzoekers zoals verwacht geen lymebacterie gevonden in spermamonsters of vaginale afscheiding.

Bij alle vrouwen met de ziekte van Lyme vonden de onderzoekers sporen van B. burgdorferi in de vaginale afscheidingen.
Bij de mannelijke Lymepatiënten werd daarentegen slechts bij de helft van de proefpersonen positief getest voor de bacterie in spermamonsters.

Bovendien werd er bij 1 van de heteroseksuele echtparen met de ziekte van Lyme identieke stammen van de bacterie in hun genitale afscheiding aangetroffen."

Een van de onderzoekers licht toe:
"In het bos is er altijd wel een risico om de ziekte van Lyme op te lopen door een tekenbeet, maar in de slaapkamer is het risico groter!"


"In het bos is er altijd wel een risico om de ziekte van Lyme op te lopen door een tekenbeet, maar in de slaapkamer is het risico groter!"


Dit resultaat zal de manier waarop de ziekte van Lyme wordt bekeken door artsen en patiënten veranderen," zei Marianne Middelveen, die het onderzoek leidde. "Het verklaart waarom de ziekte vaker voorkomt dan je zou verwachten wanneer alleen teken de ziekte kunnen overdragen."

De studie was een samenwerkingsverband tussen verschillende wetenschappers, waaronder dermatologen, moleculaire biologen, microbiologen, internisten en huisartsen.

"De aanwezigheid van de Lymespirocheet in genitale afscheidingen en identieke stammen in echtparen suggereert sterk dat seksuele transmissie van de ziekte zich voordoet," zei Dr. Mayne.
Dit is naar mijn mening het meest onthullende aspect van de studie.

Maar zal dit onderzoek ècht de manier veranderen waarop de ziekte van Lyme wordt beschouwd? Of zal het geld, dat van de verzekeringsmaatschappijen en vaccinatiefabrikanten wordt doorgesluisd naar de IDSA-bestuursleden (zie: Deel 1), de corruptie in stand houden? Wanneer is genoeg, genoeg?

Muggen
Het is trouwens interessant om op te merken dat sinds Avril Lavigne haar strijd tegen chronische ziekte van Lyme bekend maakte en voorlichting verspreid, belangrijke nieuwskanalen zoals The Daily Mail melding maken van de mogelijkheid dat Lyme ook kan worden overgedragen door muggen.

Vertaling van het artikel
The Greatest Cover-up By The CDC | What They Don’t Want You To Know
Vertaling door Nina | moezijniszooo.blogspot.nl


Andere insecten
Wat in dit artikel niet bekend wordt gemaakt is dat er niet alleen negen soorten teken zijn gevonden die de Lymebacterie bij zich droegen, maar ook 6 soorten muggen, 13 soorten mijten, 15 soorten vliegen en 2 soorten vlooien die besmet bleken te zijn met de Lymebacterie. Niet zo vreemd, als je bedenkt dat knaagdieren, vogels, egels, hermelijnen, wezels en marters, wilde zwijnen, herten, reeën en schapen vaak drager zijn van de Lymebacterie en de teek zich voedt met hun bloed.

De larve- en nymfeteek lopen de infectie op via kleine zoogdieren, de volwassen teek haalt zijn maaltje inclusief besmetting uit grotere zoogdieren, maar ook andere stekende en bloedzuigende insecten kunnen de Borreliabacterie binnen krijgen tijdens een bloedmaaltijd en deze overbrengen op mens en (huis)dier!


Conclusie
Nu weet je waarom er meer Lymepatiënten zijn dan gerapporteerde teekbesmettingen. Niet alleen meerdere insecten doen aan transmissie, maar... ook de mens doet hier onbewust aan mee door onveilige seks, zwangerschap, borstvoeding en bijvoorbeeld bloed- en orgaandonaties.

Ook zijn er onderzoekers, zoals Lida Mattman, die hebben aangetoond dat de bacterie via urine, traanvocht en speeksel kan worden overgedragen.

Niet zo gek dus dat Lyme epidemische vormen heeft aangenomen, zonder dat dit wordt erkend en aangepakt!

Nina
© moezijniszooo.blogspot.nl


Deel 1 | Deel 2 | Deel 3Deel 1
Waarom het onderwerp chronische Lyme heel snel door artsen wordt afgekapt en weggewuifd.

Deel 2
Neurologische aandoeningen zoals MS, ALS, Alzheimer en Parkinson worden mogelijk ook veroorzaakt door Lyme.

Deel 3
Waarom er zoveel meer Lymepatiënten zijn dan gerapporteerde teekbesmettingen.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.

Ontvang een email bij elk nieuw artikel