Genetisch onderzoek
Bij chronische klachten en vooral bij problemen met behandelen en/of ontgiften is er eigenlijk altijd wel sprake van genmutaties.
Bij 1 op de 2 mensen wordt er bijvoorbeeld een MTHFR genmutatie (schade/afwijking in het DNA) aangetroffen. Hierdoor wordt er geen of minder foliumzuur (5-MTHF) gevormd en kan er functieverlies ontstaan (oplopend van 10 tot wel 100%) van:
- het methylatie proces (een proces waarbij gifstoffen zoals lood, arsenicum en hormonen zich binden met koolstofverbindingen die methylgroepen heten).
- het immuunsysteem
- kunnen ontgiften
- DNA opbouw en -reparatie/regeneratievermogen
- het vermogen om neurotransmitters (chemische stoffen zoals serotonine, melatonine, dopamine, noradrenaline en adrenaline die signalen tussen de hersencellen overbrengen) aan te maken
- het vermogen om energie (ATP) aan te maken
- het vermogen om zelf biologisch actieve vitamine B12, methylcobalamine, te kunnen maken
DNA-onderzoek bij 23andMe
Een DNA-onderzoek is op eigen initiatief (en op eigen kosten) uit te voeren d.m.v. een speekseltest. Voor vertaling en interpretatie van de uitslagen (onleesbare RAW data) en voor de behandeling van genmutaties heb je echt een specialist nodig.
Voor zover bij mij bekend zijn er in NL slechts 2 artsen die hierbij kunnen helpen en dat zijn dr. K. Deutsch in Huizen en dr. Korbee in Alblasserdam.
Daarnaast zijn er in NL ook 2 therapeuten gespecialiseerd in genmutaties; Monica van der Lem in Rotterdam en Rob van Dijk in Maarssen.
In België zijn er 2 artsen; dr A. Fierlafijn in Schoten en dr Lefevre in Antwerpen. De laatste werkt met andere (en duurdere) gentesten.
De therapeut (arts?) Ann Lanoye in Pellenberg gebruikt ook andere gentesten, maar werkt eventueel ook met de 23andMe test als deze al gedaan is.
Word lid van de Facebookgroep 'MTHFR Methylatiegroep' om meer te weten te komen over dit onderwerp.
Geen opmerkingen :
Een reactie posten