zondag 27 september 2015

Medisch paspoort met nieuwe diagnose

Vorige week kreeg ik een heus medisch paspoort voor op vakantie. Ja ja, we gaan het eens proberen, ook al zie ik het niet zitten nu het weer slechter gaat door een nieuwe opvlamming van infecties en een nieuwe, hele pittige kuur. 

In het paspoort ontdekte ik onder het kopje 'Neurologische aandoeningen' tot mijn grote verbazing een voor mij nieuwe diagnose. 
Er wordt in het paspoort met geen woord gerept over ME, Fibromyalgie of Lyme (zelfs geen CVS), maar ik zou 'Perifere Neuritis / Neuropathie' hebben, lees ik. Hoe bizar is dat..?! Wat zou de huisarts gedacht hebben... ME bestaat niet, chronische Lyme bestaat niet, dus we noemen het maar Perifere Neuritis??

Perifere neuritis (= Neuropathie):
"Neuritis is een ontsteking en beschadiging van een zenuw door infectieuze, toxische of mechanische oorzaken. Deze ziekte leidt tot pijn en storingen van de motorische en sensibele prestaties van de perifere zenuwen. Af en toe valt ook het gevoel weg, ontstaan spierverlammingen met atrofie, verdwijnen de reflexen en verandert de huid. De oorzaken van neuritis zijn zeer talrijk. Daartoe behoren vergiftiging (check!), ziekten als gewrichtsontsteking (artritis), suikerziekte (diabetes), vitamine B-gebrek (beriberi), plaatselijke ontstekingen / abcessen (check!), verwondingen en infectieziekten zoals pneumonie (check!), difterie, malaria, tyfus, infectiehaarden (check!) en late gevolgen van syfilis." (http://www.menselijk-lichaam.com/algemeen/neuritis)

De huisarts (die ik al ruim een jaar niet gesproken of gezien heb) zwijgt dus in alle talen over de diagnoses die in het afgelopen jaar zijn gesteld door de ME-specialist en de professor die mij nu voor Lyme behandelt, maar heeft blijkbaar wel zelf zijn conclusie getrokken uit alle onderzoeken, zonder dit ooit naar mij toe uit te spreken. En ja, ik heb neuropatische pijnen gehad, maar (1) daar ben ik nooit voor bij de huisarts geweest en (2) daar ben ik door het ontgiften met bentoniet volledig vanaf geraakt! Tijdens het herx-aanvallen heb ik die pijnen ook, vanwege de vrijkomende gifstoffen, maar ook dan gaan ze weg door te ontgiften.

Dit is wel echt hèt bewijs dat ME en Lyme niet erkend worden. De aandoeningen zijn het benoemen klaarblijkelijk niet waard in een medisch paspoort, maar aan de andere kant zou dat ook niet heel zinvol zijn, als ze toch niet serieus worden genomen. De huisarts houdt blijkbaar wel rekening met oorzaken van neuropathie; ontstekingen, (toxische) schade en misschien zelfs wel heel voorzichtig met infectieziekten. Of ben ik nu heel optimistisch? 

Zowel ME als Lyme hebben met infecties, ontstekingen en een teveel aan gifstoffen te maken die neuropathische pijn kunnen veroorzaken.

Ik vind dit in elk geval een zeer vreemde, maar tegelijk ook een zeer interessante ontwikkeling. Wat moet ik hier nu weer van denken?!

3 opmerkingen :

 1. hallo Nina,

  wellicht zijn de behandelingen van ET-healing iets voor jou (iemand met MS - Neuralgische Amyotrofie) schijnt volgens haar getuigenis veel baat bij te hebben gehad: http://www.ethealing.nl/index.php/nl/getuigenis-janet-ossebaard

  of behandelingen als deze: http://www.bloedzuigertherapie.com/index.html (ik weet niet of deze behandeling specifiek bestemd is voor vermoeidheidsklachten maar wellicht helpt het nog bij gerelateerde klachten? Al zou ik wel voor jezelf even op een rijtje zetten of deze behandeling veilig/verantwoord is)

  hopelijk kun je er iets mee.

  met vriendelijke groeten,

  Maurice

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is dit nu reclame?? Of ben je misschien niet goed op de hoogte van mijn situatie? Ik heb de ziekte van Lyme en de immuunziekte ME, geen MS of Neuralgische Amyotrofie. De vermoeidheid en spierzwakte komt door de infecties (vergelijkbaar met griep) waar ik voor onder behandeling ben.

   Heb je zelf ervaring met genoemde behandelmethodes, omdat je ze hier plaatst?

   Verwijderen
 2. Ik heb al een lange tijd last van Neuropathische pijn. Ik heb verschillende dingen geprobeerd maar niks leek het te kunnen verminderen. Totdat ik PeaPlex ging gebruiken, sinds dien voel ik me een stuk beter. Nu bestel ik met enige regelmaat PeaPlex via RS4supplements.

  BeantwoordenVerwijderen


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.