- Risottorijst (1 volle mok)
- Ui
- Knoflook
- Broccoli of andere groenten
- Bouillon 350 ml
- Pijnboompitten oid
- Champignons
- Bos/lenteui (4 stuks)
- Kruidenroomkaas (2 el)
- Basilicum vers (2 takjes)
Bereiding:
Eerst snijd je alle groenten.
Maak 400ml bouillon met 1 el bouillonkruiden en een eetlepel sole / zoutwateroplossing. Gebruik verder geen zout meer of laat de sole weg en vervang deze voor gewoon zout.
Bak ui en knoflook in een pan waar een deksel op kan. Daar voeg je de risottorijst aan toe, die roerbak je een paar minuten mee.
Voeg de broccoli en de bouillon toe.
Het deksel gaat op de pan en het vuur mag wat zachter. Een kwartiertje laten pruttelen tot het bijna droog kookt en af en toe roeren. Voeg eventueel extra water toe.
Optioneel:
In een droge koekenpan kun je ondertussen de pitjes roosteren. Even apart in een bakje bewaren.
In dezelfde pan bak je de champignons en lenteui. Het vuur kan er af. Op het laatst voeg je 2 eetlepels roomkaas toe die je laat smelten en mengt met de groenten.
Als de risotto bijna al het water heeft opgenomen voeg je de gebakken champignons toe en breng je het op smaak met (zout en) peper.
Op het bord garneer je het gerecht met de geroosterde pitjes en de basilicumblaadjes.
Je kunt ter variatie ook eens 2 el kerrie toevoegen.
Het recept is gebaseerd op een Hello Fresh recept meen ik.
Geen opmerkingen :
Een reactie posten