maandag 29 juni 2015

De geneeskracht van zuiveringszout met citroensap

Zowel citroensap als zuiveringszout hebben anti-kanker eigenschappen.
Meerdere testen hebben aangetoond dat een lage pH (een hoge zuurtegraad) van het lichaam de groei van ziekteverwekkers en kankercellen bevordert. Ook de Borreliabacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt houdt van een zure leefomgeving en zorgt zelf ook dat het lichaam lekker zuur blijft.

Alkaliseren
Citroensap en zuiveringszout hebben beide de eigenschap dat ze de pH tijdelijk omhoog brengen en dus het lichaam minder zuur (basisch) maken, ook wel alkaliseren genoemd. De maag zal zodra het maagzuur te basisch wordt meer zuren produceren en zo een onbalans herstellen.

Citroensap
Citroen is één van de meest krachtige ontgiftende voedingsmiddelen die er zijn. Citroensap heeft een anti-bacteriële en antivirale werking, bevordert de spijsvertering, versterkt het immuunsysteem, verbetert je huid, herstelt de zuurbalans, bevordert gewichtsverlies, voorkomt aderverkalking, voorkomt nierstenen, bevordert de zuurstofopname in het bloed, geeft meer energie en helpt stress te verminderen.
Het sap is zelf heel zuur, maar heeft toch een ontzurende werking op het lichaam, dankzij de flinke hoeveelheid mineralen.

Citroenen bevatten veel vezels, vitamine C, krachtige antioxidanten en meerdere antikanker stoffen, of zoals het officieel heet; anti-carcinogene stoffen.

Zuiveringszout
Zuiveringszout (natriumbicarbonaat, baking soda, maagzout) heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Het werkt zuiverend, ontzurend, ontstekingsremmend, ontgiftend, pijnstillend, bacteriedodend, ontspannend, verzachtend, enz.

De combinatie van citroensap en zuiveringszout tegelijk, is een bijzonder krachtig middel om het lichaam te alkaliseren. De pH gaat omhoog, de aanwezigheid en de groei van ziekteverwekkers wordt flink tegengewerkt, het maagsap herstelt zich en het immuunsysteem krijgt een stevige boost door de grote hoeveelheid vitamine C in de citroen, waardoor het lichaam beter mee kan helpen de ziekteverwekkers op te ruimen.

Hoe te gebruiken?
Doe het sap van een kwart citroen (= 2 theelepels citroensap) samen met een halve theelepel zuiveringszout in een glas, even uit laten bruisen en dan vullen met lauw water. Neem dit in op de nuchtere maag (of 3 uur na een maaltijd) en eet pas een uur later, zodat het maagzuur weer zuur genoeg is om voedsel te verteren. Je kunt dit eventueel nog 1 of 2 keer per dag herhalen, als je een moment kunt vinden waarop je 4 uur lang niks eet en alleen water drinkt.

Als je wil weten of het werkt, zou je de pH van je urine kunnen meten voordat je begint en daarna met regelmaat steeds controleren. Dus voor wie het echt grondig wil testen; koop ook pH stripjes (bij lekkerinmnvel.nl bijvoorbeeld).

Wanneer NIET?
Bij nierklachten en een hogebloeddruk kun je het zout beter niet drinken, bij maagklachten juist weer wel.

EDIT: Onderzoek zou hebben aangetoond dat zuiveringszout juist GOED is voor de nieren.

Gebruik dit drankje niet dagelijks, maar bij wijze van tijdelijke kuur. Ik heb zelf de ervaring dat het bijvoorbeeld 1 week per maand of 2x per week een groots effect heeft op mijn klachten.

PS: Géén tandenpoetsen in het uur na dit drankje!!


Dank voor de tip Isabelle Prins!

Bron:

11 opmerkingen :

 1. Reacties
  1. Hoi Reginak,

   Heb je de link 'Bestellen met 5% korting' gemist? ;)

   Verwijderen
  2. Oh daar had ik overheen gelezen haha
   Dank je wel!
   En maakt het uit wat vor citroenen je gebruikt?
   Citroenen uit de supermarkt of moet je speciaal biologische citroenen gebruiken?

   Verwijderen
  3. Biologisch is altijd beter. :) Ik heb biologische van de supermarkt.

   Verwijderen
 2. Waarom géén tandenpoetsen in het uur na dit drankje!! ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door te poetsen met zuren in de mond tast je het glazuur aan. Het uitgebreidde antwoord vind je hier Bert:

   http://moezijniszooo.blogspot.nl/2015/02/citroensap-en-tandglazuur.html

   Verwijderen
 3. Okee, interessant verhaal over het tandglazuur. Maar als je citroenzuur met NatriumBiCarbonaat mengt, ontstaat er een reactie waarbij co2 vrijkomt (bubbels). Het zuur wordt geneutraliseerd en er ontstaat een zout, namelijk NatriumCitraat. Dat is niet meer zuur en zou dus niet slecht meer zijn voor je tanden. Of zie ik dat verkeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Artsen zullen u nooit vertellen dat er een speciale soort koffie is die u snel zal helpen afvallen. Ga naar www.blacklatteofficieel.com.

  BeantwoordenVerwijderen


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.