✔ Glutenvrij
✔ Vegetarisch
✔ Geneeskrachtig
✔ Gezonde
vetten
✔ Zonder
E-nummers
✔ Lactosevrij indien gewenst
✔ Lactosevrij indien gewenst
Nodig (p.p.)
- 1 knoflookteen
- 150 gram bloemkool
- 100 gram champignons
- 50 ml (plantaardige) kookroom
- 1 tl tijm
- lasagnebladen van bruine rijst
- 200 ml groentebouillon
- 1,5 el havermeel of andere glutenvrije meel
- kokosolie (of olijfolie)
Optioneel: Geraspte belegen kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en
bereid de bouillon.
Snijd of pers de knoflook fijn.
Snijd de bloemkool in
kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de champignons in
plakken.
Smelt de kokosolie in
een pan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur.
Voeg de bloemkool en
de bouillon toe
en kook, afgedekt, 8 minuten. Voeg vervolgens de kookroom toe
en pureer met een staafmixer of in de blender tot een gladde saus.
Meng in een kom de havermeel met
een scheutje koud water tot
pap. Roer dit door de bloemkoolsaus. Voeg de champignons, tijm (en
optioneel een eetlepel belegen kaas) toe
aan de saus en laat nog 2 - 3 minuten zachtjes koken.
Vet een ovenschaal in. Schenk een dun
laagje saus in
de ovenschaal. Bedek deze laag met lasagnebladen en druk goed aan. Leg daarna weer een laagje
saus op de lasagnebladen. Herhaal dit nog een keer en eindig met een laagje
saus.
Optioneel:
Bestrooi de bovenste laag saus met de
overige kaas.
Bak de lasagne 20 - 25 minuten in de oven
of totdat de kaas mooi goudbruin is. Laat voor het serveren 3 minuten rusten,
zo wordt de lasagne nog wat steviger. Verdeel de lasagne over de borden.
Eet smakelijk!
Weetje
Wist je dat bloemkool een hele goede bron
is van ijzer en foliumzuur? Dit draagt bij aan je energielevel.
Bron: www.hellofresh.nl