woensdag 11 april 2018

Bio-toxines, neurotransmitters en Lyme


Vertaling van het artikel

How Lyme Infection Causes Disease - Bio-Toxins Induced Illness

In de loop der jaren is er een groot aantal onderzoeken ontwikkeld naar microbiële toxines en hun klinische effecten en hun vermogen om verschillende weefsels en organen te beschadigen, zowel op cellulair als moleculair niveau.

Microbiële toxines kunnen het lichaam beschadigen, zowel direct door weefsels te beschadigen als indirect door toxemie; de aanwezigheid van toxines in de bloedbaan. 

Omdat de bacterie Borrelia burgdorferi, die de ziekte van Lyme veroorzaakt, bij zoveel chronische ziekten betrokken is, is de studie van de toxines momenteel een zeer relevant onderzoeksonderwerp in termen van zowel de manier waarop deze toxines ziekten veroorzaken als identificerende doelen voor mogelijke behandelingen.

De term "door bio-toxines geïnduceerde ziekten" is onlangs geïntroduceerd in het licht van dit onderzoek naar microbiële toxines. De ziekte van Lyme wordt als de belangrijkste in deze categorie beschouwd.

Op het gebied van moleculaire toxicologie, stellen Dr. C. Shoemaker, MD en H Kenneth Hudnell, PhD dat:
"Borrelia burgdorferi een grote reeks bio-toxines produceert die weefselaffiniteit hebben, voornamelijk neurotoxinen met een hoog moleculair tropisme voor lipidestructuren (dwz, centraal zenuwstelsel, perifeer zenuwstelsel), spieren, gewrichten, longen en vele anderen."

Deze uitspraken worden ondersteund door onderzoeksgegevens die specifieke neurotoxinen uit Bb identificeren (1).

Wat dit betekent is dat Borrelia burgdorferi-toxinen sterk worden aangetrokken door vetcellen (zoals die van het zenuwstelsel) en effecten uitoefenen die de normale werking van deze cellen verstoren.


"Borrelia burgdorferi-toxinen worden sterk aangetrokken door vetcellen zoals die van het zenuwstelsel en oefenen daar effecten uit die de normale werking van deze cellen verstoren."


Van deze biotoxines wordt aangenomen dat ze verschillende specifieke plaatsen in de hersenen veranderen op moleculaire, structurele en chemische niveaus, en interfereren met (inwerken op) alle belangrijke neurotransmitters (o.a. dopamine, serotonine, norepinefrine, acetylcholine, GABA).

Op deze manier kunnen ze allerlei neurologische en psychiatrische symptomen veroorzaken die vele ziekten nabootsen of veroorzaken, van degeneratieve ziekten zoals de ziekte van Parkinson en Alzheimer (2), tot depressie (3) en autistische stoornissen.


"Deze bio-toxines kunnen allerlei neurologische en psychiatrische symptomen veroorzaken die veel ziekten nabootsen of veroorzaken, van degeneratieve ziekten zoals de ziekte van Parkinson en Alzheimer, tot depressie en autistische stoornissen."


Dr. Paul Fink, een voormalig president van de American Psychiatric Association, heeft inderdaad erkend dat de ziekte van Lyme kan bijdragen aan elke psychiatrische stoornis in de Diagnostic Symptoms Manual IV (DSM-IV), de handleiding voor de diagnose van psychiatrische stoornissen.1. Przegl Epidemiol. 2002;56 Suppl 1:57-67. [New aspects of the pathogenesis of lyme disease][Article in Polish]Zajkowska JM, Hermanowska-Szpakowicz T. Klinika Chorob Zakaznych i Neuroinfekcji AM w Bialymstoku.

2. Neurobiol Aging. 2006 Feb;27(2):228-36. Beta-amyloid deposition and Alzheimer's type changes induced by Borrelia spirochetes.Miklossy J, Kis A, Radenovic A, Miller L, Forro L, Martins R, Reiss K, Darbinian N, Darekar P, Mihaly L, Khalili K. Kinsmen Laboratory of Neurological Research, University of British Columbia, 2255 Wesbrook Mall, Vancouver, BC, Canada V6T 1Z3.

3. Pol Merkuriusz Lek. 2001 Nov;11(65):460-2. [Mental disorders in Lyme disease][Article in Polish]
Rudnik-Szalaj I, Poplawska R, Zajkowska J, Szulc A, Pancewicz SA, Gudel I. Klinika Psychiatrii AM w Bialymstoku.Samengevat:
De bio-toxines die de Lymebacterie produceert hebben voorkeur voor vetweefsels zoals het centrale en perifere zenuwstelsel en weefsels als spieren, gewrichten en longen. 
De toxines zorgen op deze plekken voor verandering en beïnvloeden in de hersenen alle neurotransmitters, waardoor degeneratieve, neurologische en psychiatrische ziektebeelden en stoornissen ontstaan.


2 opmerkingen :

  1. Goed stuk, dankjewel. Fijn dat je medische literatuur gebruikt. Ik denk dat dit heel belangrijk is in de communicatie naar artsen. Zodat ze chronische Lyme-klachten serieuzer gaan nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje Sebastiaan, fijn dat je reageert! Als de wetenschappelijke onderbouwing er bij staat in het originele artikel, neem ik ze vanzelfsprekend over. :)

      Verwijderen


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.

Ontvang een email bij elk nieuw artikel