dinsdag 28 mei 2019

10 belangrijke factoren die het herstel beïnvloeden

Vertaling van artikel: 
Vertaling door Ellis van Drent

Er zijn 10 zeer belangrijke factoren die moeten worden aangepakt om de genezing te bevorderen bij de Ziekte van Lyme, naast het aanpakken van de infecties: 1. Toxines, in het bijzonder kwik en mycotoxinen, oftewel schimmels, omdat deze invloed hebben op het immuunsysteem, de hersenfunctie en de mitochondriën waar de energie omzetting plaatsvindt. 
 2. Slechte hydratatie. Veel mensen drinken behalve water ook andere dingen die eigenlijk het tegenovergestelde effect hebben, die onttrekken water uit het lichaam zoals alcoholische drankjes bijvoorbeeld. Neem bij voorkeur elk kwartier 60ml water, dat is ongeveer een half glaasje water. 
 3. Slechte zuurstof toevoer. Door oppervlakkige ademhaling krijg je te weinig zuurstof in je cellen. Oefen dagelijks met diepe ademhaling. 
 4. Elektromagnetische stressoren. De grootste boosdoeners zijn Wi-Fi, DECT telefoons, draadloze apparaten en ‘slimme meters’ voor energie, gas en water. Zet ’s nachts de Wi-Fi uit en trek de stekker alle andere apparaten in de slaapkamer.
 5. Suiker en zetmeel vormen allebei een basis voor schimmels en bacteriën. Vermijd zoveel mogelijk te veel en ongezonde koolhydraten. 
 6. Parasieten in de darmen, lever, milt en alvleesklier. De meeste mensen met de Ziekte van Lyme beseffen niet dat ze wellicht ook parasieten bij zich dragen. Diatomeeën aarde (ook wel kiezelaarde of silicea genoemd) kan deze microben helpen elimineren. 
 7. Lekkende darm syndroom. Dit is onder andere het gevolg van microben, toxines, elektromagnetische belasting. Door de poreuze darmen worden voedingsstoffen niet goed verteerd wat leid tot allergische reacties die op hun beurt immuun reacties en stress op de bijnieren geven. 
 8. Bijnier uitputting en trage schildklier functie door stress en/of jodium tekort. Wanneer de bijnieren en schildklier niet naar behoren functioneren daalt de lichaamstemperatuur en daardoor ook het afweersysteem. Bijnier en schildklier ondersteuning is belangrijk in het herstellen van chronische Lyme.
 9. Ontgiftings en methylering problemen. Methylering zorgt o.a. voor onderhoud en reparatie van het DNA in de cellen, energie overdracht en omzetten van enzymen, eiwitten en aminozuren. Ook om de ontgifting van de lever te stimuleren, immuniteit te optimaliseren en neurologische functies te onderhouden. Vaak is dit proces verstoort waardoor er o.a. te weinig glutation vrijgemaakt wordt wat onmisbaar is bij het ontgiften van de lever. Het is belangrijk om de lever te ondersteunen met methyldonoren, natuurlijke kruidensupplementen en leverontgiftingsmiddelen.
 10. Emotionele kwesties, met name trauma’s die op jonge leeftijd (bevruchting t/m jeugd) in het onderbewustzijn opgeslagen worden, hebben een grote impact op onze gezondheid. Deze kunnen o.a. fysiek, mentaal, cultureel en transgenerationeel zijn. Het verwerken en oplossen van deze kwesties is net zo essentieel voor het herstel als de fysieke aspecten. 


*William Lee Cowden is cardioloog en internist. Hij is voorzitter bij het Scientific Advisory Board voor de Academy of Comprehensive Integrative Medicine (ACIM). Hij beoefent sinds 1975 integrale geneeskunde en doceert het sinds 1987.

1 opmerking :

 1. �� ik had nog nooit gehoord van methylering, zo interessant!��

  BeantwoordenVerwijderen


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.