Recept | Bouillon a la Josephine


Neem verse groenten en/of snijafval. 
Ik nam vandaag:
  • broccolistronk
  • prei
  • paksoi
  • rode biet
  • snijbiet
  • gele, oranje en paarse peen
  • pastinaak
  • bataat
  • aardpeer
  • ui
  • knoflook
  • stukje gember 
  • stukje kurkuma
Voeg toe:
  • bouillonkruiden
  • 1 el sole (zout water) p.p.
  • evt mergpijp oid
Zet dat onder water, breng het aan de kook en laat zachtjes een uurtje pruttelen. 



Laat - wat je niet meteen op eet - afkoelen en bewaar in de koelkast of vriezer. Warm in porties op en voeg op het laatst nog wat fijngesneden lenteui toe.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.