Dit is een recept van EatPureLove.nl en het smaakt naar appelcake!
Ingrediënten
125 gram amandelmeel
125 gram gemengde noten (amandelen, walnoten, hazelnoten, paranoten)
2 geraspte appels
2 el kokosrasp
1 el zonnebloempitten
1 el sesamzaadjes
1 el lijnzaad
1 geraspte wortel
125 gr gewelde (blanke) rozijnen
125 gram gewelde, fijngesneden abrikozen
1 tl vanillepoeder
1 tl kaneel
snuf zout
6 eieren
125 gram gemengde noten (amandelen, walnoten, hazelnoten, paranoten)
2 geraspte appels
2 el kokosrasp
1 el zonnebloempitten
1 el sesamzaadjes
1 el lijnzaad
1 geraspte wortel
125 gr gewelde (blanke) rozijnen
125 gram gewelde, fijngesneden abrikozen
1 tl vanillepoeder
1 tl kaneel
snuf zout
6 eieren
1 el kokosolie (om je cakevorm in te vetten)
Bereiding
- Zet vooraf alle ingrediënten klaar. Dit werkt het stuk makkelijker.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snijd de abrikozen fijn. Wel de rozijnen en de abrikozen in lauwwarm water.
- Rasp de appels en de wortel. Zet deze even apart.
- Maal de noten grof. Niet te lang, want dan heb je notenmeel.
- Klop de eieren los in een grote mengkom.
- Voeg hieraan alle ingrediënten toe.
- Goed mengen. Het mengsel blijft erg vloeibaar, dit hoort dus zo.
- Vet de cakevorm in met kokosolie en giet het mengsel erin. Dek af met een stuk folie.
- In de oven bak je dit glutenvrije notenbrood in een uurtje op 175 graden. De eerste 30 minuten afgedekt met folie.
- Haal het brood uit de oven en laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Mijn ervaring is dat het brood niet uit het bakblik wil wanneer je het invet met kokosolie, wel wanneer je boter gebruikt om het blik in te vetten.
Je kunt het in plakjes invriezen.
Geen opmerkingen :
Een reactie posten