zondag 7 juni 2015

Cosmetica | Natuurlijke zonbescherming

Gebruik een plantaardige olie als (basis voor je) zonnebrandcrème.
Plantaardige olie bevat vit E, hydrateert, beschermt en herstelt de huid en heeft een natuurlijke SPF (zonbeschermingsfactor).

Voeg etherische olie toe voor een prettige geur en voeg wortelzaadolie toe om de SPF te verhogen.

Geen gifstoffen, geen chemische rotzooi wat de hormoonhuishouding verstoort, de organen zwaar belast en het immuunsysteem verzwakt. Deze middelen zijn super gezond, lekker goedkoop en je krijgt er een mooi bruin kleurtje mee!

Schadelijk UV straling
Natuurlijk is uit de zon blijven de beste bescherming tegen schadelijke zonnestralen, vooral tussen 12 en 15 uur, maar de zon is ook goed voor je. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, versterkt het immuunsysteem en zorgt dat we ons wat opgewekter voelen.

Ook in de schaduw en zelfs achter glas bereikt het UV licht ons, dus het beste smeer je jezelf elke dag na het douchen al in, om zo de huid te beschermen.


Plantaardige olie

Rijstolie
Rijstolie is rijk aan de antioxidanten vitamine E en gamma oryzanol, beide worden in de cosmetische industrie gebruikt in zonbeschermingsproducten.
Verder bevat rijstolie vitaminen, proteïne, mineralen, lecithine en het kostbare linoliumzuur, noodzakelijk voor de opbouw van (huid)cellen.
De olie trekt goed in de huid en is geschikt voor alle huidtypen (ook de gevoelige huid en babyhuid).
Rijstolie heeft een SPF van 10-15.

◦ Kokosolie
Kokosolie werkt antibacterieel, bevat veel vit E en verzacht een verbrande huid, dus is ook goed te gebruiken als aftersun. Kokosolie helpt huidveroudering tegen gaan en bevat laurinezuur, dat het lichaam helpt te beschermen tegen ziekteverwekkers. Laurinezuur heeft dezelfde pH als de huid en is daarom erg goed voor de huid. 
Kokosolie heeft een SPF van 2-8.

Jojoba olie:
Erg aangenaam voor de huid. Het trekt snel in, is niet kleverig maar geeft juist een zijdezacht huidgevoel. De olie is zeer stabiel en vrijwel niet aan bederf onderhevig. Daarnaast bevat ook jojobaolie veel vitamine E en heeft het ook reinigende eigenschappen.
Jojoba olie heeft een SPF van 4.

Amandelolie:
Maakt de huid zacht en soepel en is geschikt voor ieder huidtype. Het wordt veel gebruikt als babyolie en bij massage. De olie reguleert het vochtgehalte en vermindert huidirritaties. Het is een niet-drogende olie en om deze reden ook uitermate geschikt voor de droge en/of rijpere huid. Amandelolie heeft een SPF van 5.


Etherische olie

◦ Wortelzaadolie
Wortelzaad olie heeft volgens de 1 een hele hoge beschermingsfactor (spf 40) en zou daarom zeer geschikt zijn om toe te voegen aan de plantaardige olie, om de spf omhoog te krijgen. Volgens de ander is de spf slechts 2-8. Ervaringsdeskundigen merken wel duidelijk verschil met deze toevoeging.
Mijn huid heeft genoeg aan de spf van rijstolie alleen, dus ik heb er zelf helaas geen ervaring mee.

Deze olie verzorgt in elk geval de huid, ondersteunt het genezingsproces van huidaandoeningen en helpt littekenweefsel te voorkomen. Daarmee is wortelzaadolie ook goed te gebruiken in after sun producten.
De olie heeft een hoog gehalte aan caroteen en verhoogt daarmee de weerstand bij infectieziektes.

Kamille
Erg goed voor de droge en gevoelige huid, ook bij acne en eczeem.

Lavendel
Een zachte olie en zeer goed voor alle huidtypes. Verzacht ook bij een jeukende huid.

Rozemarijn
Werkt stimulerend en opwekkend, een douchegel met rozemarijn is ideaal om s’ochtends mee wakker te worden. Gebruik rozemarijn niet tijdens de zwangerschap of als je last hebt van een hoge bloeddruk of epileptische aanvallen.

Palmarosa
Stimuleert de celgroei, werkt vochtinbrengend en is een zeer waardevolle olie in huidproducten.

Geranium
Goed voor de vette huid, acne en eczeem. Laat de huid stralen.

Sandelhout
Een zeer verzorgende olie voor de huid, ook goed voor de rijpere huid.


After sun
Om de huid te verzorgen na het zonnen kun je weer dezelfde olie gebruiken. In geval van huidverbranding kun je de olie mengen met aloë vera gel.

Voor de warme avonden kun je insectwerende olie gebruiken, zie blog 'Insectwerende middelen'.


Mengen
Gebruik etherische olie altijd verdund bij het aanbrengen op de huid, hooguit 2 druppels etherische olie op 1 eetlepel plantaardige olie.

Op een bestelling met
deze code krijgt je
5% korting
PP4485NDFBronnen:
http://www.aromatherapie-info.com
http://www.de-kruiderie.nl

1 opmerking :

  1. ik las ergens dat arganolie een beschermwaarde 20 heeft. weet niet of het echt betrouwbaar is ? Ann Guns

    BeantwoordenVerwijderen


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.