woensdag 17 juni 2015

Ontgiften | Pinella tinctuur

Ik ga weer iets nieuws proberen, want ik word af en toe helemaal gek van de chaos in mijn gedachten, het vergeten, het vreemde bewegende en duizelige gevoel in mijn hoofd, stress bij het nadenken, moeite met luisteren (concentreren), moeite met praten, in paniek wakker of opschrikken met gevoel dat ik iets moet weten of ben vergeten, maar ik weet dan niet wat.

Ik heb al een hoop positieve ervaringen gelezen van lotgenoten, dus ik kijk er naar uit om wat meer rust te krijgen in die arme ontstoken hersenen. En heel stiekem hoop ik ook dat de Tinnitus (piep in mijn oren/hoofd) wat afneemt.

Pinella
Pinella is een tinctuur van het Peruaanse kruid Pimpinella Anisum, ook wel zwarte netel genoemd, dat gifstoffen uit de hersenen en het centrale zenuwstelsel verwijdert en brain fog vermindert.

Brain fog (hersenmist) is niet alleen een van de meest voorkomende symptomen van de ziekte van Lyme, maar ook een van de meest verlammende en slopende. Brain fog omvat korte en lange termijn geheugenverlies, een onvermogen om helder na te denken, problemen bij het articuleren en afgevlakte gevoelens en emoties of een soort verdoofd gevoel.

Pinella helpt gifstoffen zoals aluminium en kwik verwijderen uit de hersenen en het zenuwstelsel, heeft een krachtige ontstekingsremmende werking en werkt positief bij concentratie- en geheugenverlies.

Bronnen
www.nutramedix.ec
Dank voor de tip, Joëlle! :)

6 opmerkingen :

 1. Dag Nina, herx jij op Pinella ? Ik heb het 1 x geprobeerd, brainfog ging idd weg maar serieuze herx erna.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Veerle, dat heb ik niet, maar ik gebruik het samen met peterselie tinctuur en Japanse Duizendknoop / Knotweed in 1 glas, dus misschien maakt dat verschil? Dat helpt tegen herxen namelijk. Ik heb er wel echt baat bij!

   Verwijderen
 2. Hallo Nina, doe jij naast het nemen van de kruiden nog iets anders tegen de lyme, bijv. bioresonantie? Dat laatste doe ik tegen de neuro-lyme die ik heb en de waarden zijn gelukkig flink aan het zakken. Maar, ik heb nog steeds veel van de klachten die jij hierboven omschrijft, ook helaas de tinnitus in hoofd/oren....dus ik ben heel benieuwd naar wat jou daarvoor geholpen heeft.
  Dank voor je reactie! P.s.: hoe gaat het nu met je? Hartelijke groeten, Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bianca,
   De tinnitus neemt bij mij toe door straling, al eens uitgeprobeerd welk effect minder straling op jouw klachten heeft? Er is een link met Lyme namelijk. Ik heb hier ook over geblogd.
   En vorige week heb ik een update geplaatst met daarin antwoord op de vraag hoe het nu gaat. :)
   In dit artikel zet ik steeds wat ik allemaal gebruik:
   http://moezijniszooo.blogspot.nl/p/behandelresultaat-2.html
   Liefs,
   Nina

   Verwijderen
 3. Hoi Nina,

  Misschien zie ik t iver het hoofd hoor, maar neem jij nog deze pinella tinctuur in combi met de twee andere tincturen in een glas? En zo ja hoe vaak per dag?

  Alvast bedankt

  Susan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Susan, dit artikel is alweer ruim 3 jaar oud, dus ik weet het niet meer goed. Ik lees in mijn eigen reacties dat ik het inderdaad combineerde met andere tincturen en voor zover ik weet mag alles in hetzelfde glas, maar de dosering of frequentie weet ik inmiddels niet meer. De aanbeveling die op het flesje staat heb ik waarschijnlijk aangehouden, maar ik bouwde alles altijd vanaf 1 druppel per keer op en verhoofde de dosering pas als ik geen verergering van klachten (meer) had.

   Verwijderen


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.