vrijdag 19 februari 2016

Cosmetica | Manicure met natuurproducten

Als nagelstyliste vind ik het belangrijk om mijn nagels goed te verzorgen, al schiet dit er vaak bij in door de uitputting. Maar vooral als je chronisch ziek bent is het belangrijk om lief te zijn voor jezelf en jezelf regelmatig een verwenbehandeling te geven met natuurlijke producten.

Vandaag waren mijn nagels aan de beurt.


Nodig:
- nagelvijl (220 grit)
- zuiveringszout
- citroensap of etherische citroenolie
- plantaardige olie, bijv. amandelolie of vloeibare kokosolie
- klein schaaltje met lauwwarm water

Vijlen
Vijl de nagels mooi in model. Vijl altijd 1 kant op en 'zaag' niet heen en weer. Hierdoor kunnen de nagels sneller splijten. Hetzelfde geldt voor knippen. Een glasvijl is het meest ideaal.


Manicurebadje
Vul het schaaltje met lauwwarm water en 1 theelepel zuiveringszout. Voeg 1 theelepel citroensap toe en week de nagels 5 minuten in het badje. De citroensap geeft in combinatie met het zuiveringszout een licht bruisend effect.


Na het badje kun je de nagels schoonpoetsen met een zachte tandenborstel of nagelborstel, ook onder de randjes.


Reinigende pasta
Heb je last van verkleuringen op of onder de nagels, breng de ingrediënten dan eerst onverdund op en onder de nagels aan. Meng 1 theelepel zuiveringszout met 1 theelepel olie en een paar druppels citroensap.


Laat het ongeveer 5 minuten intrekken en ga daarna met de nagels in het manicurebadje. Heb je geen geduld om zo lang te wachten, dan kun je de nagels ook poetsen met de pasta voorafgaand aan het badje.


Polijsten
Na het badje kun je de nagels bovenop eventueel polijsten, zodat ze mooi gaan glanzen. Hier zijn speciale vijlen (buffers) voor bij de drogist. Zet bij het polijsten geen druk op het lichte halve maantje in de nagel. De nagel is daar zacht en raakt sneller beschadigd.

Lakken
Wil je de nagels liever aflakken ipv polijsten, zorg dan dat ze goed schoon, droog en vetvrij zijn. Het manicurebadje werkt ontvettend (de pasta niet!) en anders kun je ook citroensap of azijn op een wattenschijfje gebruiken om de nagels te ontvetten.


Gifstoffen
Hoe zieker je bent hoe meer je moet uitkijken met gifstoffen en chemicaliën, deze zullen je klachten verergeren. Ook de chemische damp van nagellak en remover bevat gifstoffen die het lichaam opslaat.

PuurMieke.nl verkoopt 'veilige' nagellak die biologisch afbreekbaar is en waar schadelijke stoffen als tolueen, DBP, formaldehyde en aardolie-ingrediënten uit zijn weggelaten. Ook verkoopt deze shop een biologische nagellakremover.

Toch blijft maximaal 1x per maand de nagels polijsten de gezondste optie en het ziet er prachtig en verzorgd uit.

Nagelriemen
Sluit de manicure af met een drupje olie op de nagelriemen en masseer deze goed in met je duim. Het is goed om dit dagelijks te herhalen. Het voeden en masseren van de nagelriemen bevordert de conditie van de nagel.

Voor de Nutramedix-gebruikers:
Je kunt een leeg tinctuurflesje heel handig gebruiken om olie in te doen en gedoseerd druppeltjes aan te brengen op de nagelriemen.

Zet de olie naast je bed en breng deze voor het slapen gaan aan, zodat het heel de nacht kan inwerken..

Handcrème
Vet ook je handen in met de olie. Plantaardige olie bevat vit E, dit hydrateert, beschermt en herstelt de huid.

Plantaardige olie is vele malen beter voor je gezondheid dan gewone handcrème, want het bevat geen chemische rotzooi die de hormoonhuishouding verstoort, de organen belast en het immuunsysteem verzwakt. Lees in dit artikel meer over de verschillende oliën voor verschillende huidtypes.

Ga je het proberen? Of gebruik je zelf andere natuurlijke middelen om je nagels te verzorgen? Ik ben benieuwd naar je ervaring!

Liefs,
Nina 
©moezijniszooo.blogspot.nlPS: Klik hieronder op 'cosmetica' om andere  artikelen te vinden binnen deze categorie.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.