dinsdag 12 juni 2018

Zin om bij te kletsen?

Gisteren vroeg iemand die ik al lange tijd niet meer gezien heb: "Ben je thuis? Ik ben in de buurt."
Tja, dat werkt dus niet voor mij, dus ik zei heel eerlijk dat ik wel thuis was, maar geen energie over had voor bezoek...


Een gezellig kletspraatje kost me namelijk minimaal een volledige dag rust; vooraf een halve dag en naderhand ook nog eens. Heel raar, maar waar. Nadenken, luisteren (met een loeiharde piep in mijn oren), concentreren en inhoudelijk reageren valt me ondanks de vooruitgang zwaarder dan fysieke inspanning.


"Ik denk dat het voor anderen nog vervelender is dan voor mezelf als men vervolgens leest dat ik blijkbaar wél energie had om andere dingen te doen."


Ik denk dat het voor anderen nog vervelender is dan voor mezelf als men vervolgens leest dat ik blijkbaar wél energie had om andere dingen te doen. Maar dát is juist het punt: Ik kan al weer best veel, maar ik moet nog steeds kiezen, wil ik een terugval voorkomen. Óf mijn werk neerleggen, mijn to do list aan de kant schuiven, gezellig bijkletsen en de rest van de dag rusten. Óf heel de dag in mijn uppie gedoseerd actief kunnen zijn, goed voor mezelf zorgen en mijn leven op orde houden.

Zin om bij te kletsen? Dat kan. Af en toe. ;) Dan neem ik een dag vrij. Speciaal voor jou. Voor een paar uur quality time. Voor sommige mensen doe ik dat. Af en toe. :)


Nina
moezijniszooo.blogspot.nl

2 opmerkingen :

  1. Heel herkenbaar. Altijd die keuze, en bijkletsen? Ja zeker, voor eeh heeeeel speciaal iemand. Heb een tevreden dag <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha inderdaad, niet voor jan en alleman! Ik wens jou ook een dag met een glimlach Anneke! :)

      Verwijderen


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.

Ontvang een email bij elk nieuw artikel