Stevia doodt pathogenen ziekte van Lyme beter dan antibiotica

Artikel van GreenMedInfo LCC op 22 januari 2016:

Geschreven door Sayer Ji 
Vertaling door Jelle Bouwhuis | © moezijniszooo.blogspot.nl


Stevia doodt pathogenen ziekte van Lyme beter dan antibiotica (Preklinisch onderzoek)
De ziekte van Lyme is zeer moeilijk te behandelen vanwege haar welbekende vermogen om van vorm te wisselen (pleomorfisme), waartegen gebruikelijke antibiotica veelal falen in het toepassen van een genezing op lange termijn. Zou de veelgebruikte Stevia-plant een veiligere en effectievere manier kunnen betekenen om deze steeds meer voorkomende ziekte te kunnen bestrijden?

Een nieuw veelbelovend preklinisch onderzoek is erachter gekomen dat het pure extract van Steviabladeren beschikt over uitzonderlijk antibiotisch effect tegen de zeer lastig te behandelen Borrelia Burgdorferi pathogenen die de ziekte van Lyme veroorzaken. Het onderzoek bevond:
“Puur Steviablad-extract, als individueel middel, was effectief tegen alle morfologische vormen van B. Burgdorferi.”

Hedendaags erkent het Center for Disease Control and Prevention (CDC) dat er jaarlijks 300.000 gevallen zijn van Lyme-infecties, waarbij de bijbehorende gebruikelijke zorgstandaard afhankelijk is van antibiotica die niet alleen giftig zijn, maar ook veel vaker verbaal onder vuur komen te liggen vanwege het enkel behandelen van de oppervlakkige aspecten van de infectie, wat er vaak voor zorgt dat de antibiotica weerstaande Lyme-pathogenen diep in het systeem worden achtergelaten om verder schade aan te richten.

Borrelia Burgdorferi heeft een ingewikkelde levenscyclus, en kan in radicaal verschillende vormen voorkomen: spirocheten, sferoplast (of L-vorm zonder celwand), ronde lichamen of cyste-vorm en biofilms die zeer resistent zijn tegen antibiotica. Dit pleomorfische eigenschap maakt de gebruikelijke behandeling zeer lastig omdat, hoewel sommige antibiotica effectief zijn tegen vormen met celwanden zoals spirocheten, het niet effectief is tegen de vormen zonder celwand. Dit feit maakt Borrelia Burgdorferi in staat om van vorm te veranderen om zo uitroeiing door gebruikelijke methoden te vermijden. Daarnaast creëert de biofilm formatie een zeer sterk afweringssysteem tegen de meest gebruikelijke antibiotica - ook degenen die gecombineerd gebruikt worden - en is het recentelijk aangenomen dat dit het meest effectieve afweringsmechanisme is.

Het nieuwe onderzoek werd gepubliceerd in het European Journal of Microbiology and Immunology, getiteld: “Effectiviteit van puur Stevia Rebaudiana extract tegen de verschillende morfologische vormen van Borrelia Burgdorferi in vitro”, en werd afgenomen door onderzoekers van het Department of Biology and Environmental Science, University of New Haven, West Haven, Connecticut.


De onderzoekers vergeleken een product met een alcoholextract van puur Steviablad met gebruikelijke antibiotica en beoordeelden hoe elk product scoorde in het doden van de verschillende vormen van B. Burgdorferi, inclusief de zogeheten “persister” vormen.

Het onderzoek wees aan dat, volgens de CDC, ongeveer 10 tot 20 procent van alle Lymepatiënten, die behandeld werden met antibiotica gedurende de aanbevolen 2 tot 4 weken, gezondheidsklachten ervaarden zoals uitputting, pijn of gewrichts- en spierkrampen. Bij sommige patiënten duurden deze klachten langer dan 6 maanden. Dergelijke patiënten worden vaak gelabeld met “chronische Lyme” of “post Lyme syndroom”. Hoewel de nadelige effecten van antibiotica, inclusief de vernietiging van goede microben in de darmen, dit syndroom zouden kunnen verklaren, is een andere verklaring dat de antibiotica de resistente vormen van de ziekten dieper het systeem in drukken, wat resulteert in een verergerde staat van Lyme-gerelateerde malaise.
Omdat het vernietigen van B. Burgdorferi met gebruikelijke antibiotica als zeer lastig bekend staat, hebben de onderzoekers de mogelijkheid van Stevia als antimicrobiële stof bestudeerd.

Stevia wordt normaal gesproken niet gezien als een antimicrobieel middel, maar alle planten beschikken over een ingebouwd fytochemisch afweersysteem dat ze beschermt tegen infecties. Als wij deze planten consumeren, kunnen wij de kracht van dit systeem voor ons eigen voordeel gebruiken. 

"Het bladextract van Stevia beschikt over vele fytochemicaliën met bekende antimicrobiële eigenschappen tegen vele pathogenen."

De onderzoekers benadrukken dit punt:
“Het bladextract van Stevia beschikt over vele fytochemicaliën, waaronder austroïnuline, betacaroteen, dulcoside, nilacine, rebaudioxiden, riboflavine, steviol, stevioside en tiamine met bekende antimicrobiële eigenschappen tegen vele pathogenen [40, 42, 43]. De rol van deze samengestelde delen is voornamelijk het beschermen van de plant tegen microbiële infecties en schadelijke milieuomstandigheden. ”
De onderzoekers onderzochten de potentiële effectiviteit van Stevia tegen verschillende groepen van B. Burgdorferi, waarbij deze werd vergeleken met drie veelgebruikte antibiotica die worden ingezet om de ziekte van Lyme te behandelen: doxycycline, cefoperazone en daptomycine, alsmede de combinaties ervan.

"De resultaten van dit onderzoek suggereren dat een natuurlijk product zoals Steviablad-extract als effectief middel tegen B. Burgdorferi zou kunnen worden beschouwd.”

De resultaten van het proces werden als volgt opgesomd:
“De kwetsbaarheid van de verschillende vormen werd geëvalueerd door verschillende kwantitatieve technieken, naast verschillende methoden van microscopie. De effectiviteit van Stevia werd in vergelijking gebracht met doxycycline, cefoperazone, daptomycine en de combinaties van deze middelen. Onze resultaten demonstreerden dat Stevia een rijk effect had in het elimineren van B. Burgdorferi spirocheten en ‘persisters’. Sub-gegroepeerde experimenten met Stevia-behandelde- en antibiotica-behandelde cellen werden vastgesteld voor 7 en 14 dagen die respectievelijk in geen en 10% van de overlevende cellen resulteerden in vergelijking met de vooraf vermelde antibiotica en combinaties. Toen Stevia en de drie antibiotica werden getest op vastgehechte biofilms, verminderde Stevia aanzienlijk de B. Burgdorferi vormen. De resultaten van dit onderzoek suggereren dat een natuurlijk product zoals Steviablad-extract als effectief middel tegen B. Burgdorferi zou kunnen worden beschouwd.”

Opmerkelijk genoeg concludeerde het onderzoek dat de vorm die het meest resistent is tegen antibiotica, de biofilm-vorm, feitelijk in massa toenam op momenten dat individuele antibiotica werden toegediend. Stevia daarentegen, verminderde de massa van biofilms op beide geteste materialen (plastic en collageen) met ongeveer 40%.

"De biofilm-vorm nam in massa toe op momenten dat antibiotica werd toegediend. Stevia daarentegen verminderde de massa van biofilms met ongeveer 40%."

Ook interessant is het feit dat het stevioside-extract individueel geen effectief antimicrobieel middel bleek te zijn tegen B. Burgdorferi, noch wierp het enige resultaten af op resistente cellen. Steviaproducten op de massamarkt, waaronder Coca-Cola’s “Truvia” (nogal een ironische benaming, gezien het niet de complete therapeutische eigenschappen heeft van pure Stevia), zouden daarom niet het medicinale vermogen hebben dat wordt toegeschreven aan puur kruidenextract. Dit spreekt natuurlijk over het welbekende principe in natuurlijke geneeskunde dat het effect van het pure niet kan worden gerepliceerd door een deel ervan, noch is het therapeutische effect van het pure identiek aan de som van de bestanddelen.

"Steviaproducten op de massamarkt zouden niet het medicinale vermogen hebben dat wordt toegeschreven aan puur kruidenextract."

Hoewel dit slechts een preliminair onderzoek is en daarom niet moet worden opgevat als de conclusie dat consumptie van puur Stevia-extract zal resulteren in gezondheidsverbetering dat superieur is aan gebruikelijke antibiotica, opent het de deur voor toekomstige onderzoeken op het gebied van dit onderwerp. Dat gezegd hebbende; iemand die overweegt om natuurlijke maatregelen te treffen om de ziekte van Lyme te voorkomen, of om het naast de gebruikelijke therapie voor de ziekte van Lyme te gebruiken kan deze veilige voedsel-gebaseerde substantie benuttigen als een manier van ondersteuning en versterking. Er is amper indicatie dat Stevia schadelijk is, in tegenstelling tot gebruikelijke behandelingsmiddelen. Zie de sectie “Stevia Research” voor meer informatie.
Voor meer informatie over natuurlijke bestrijdingsmiddelen tegen Lymeziekte, zie de research-pagina over het onderwerp Lyme.

22 januari 2016 | GreenMedInfo LLC
Vertaling door Jelle Bouwhuis | © moezijniszooo.blogspot.nl

This work is reproduced and distributed with the permission of GreenMedInfo LLC. Want to learn more from GreenMedInfo? Sign up for the newsletter here http://www.greenmedinfo.com/greenmed/newsletter.

3 opmerkingen :

 1. Wat een geweldige stukjes heb je op jou blog staan Nina!
  Je inspireert mij enorm. Na 3 jaar intens behandelen op een natuurlijke manier, probeer ik het laatste restje weg te werken, al is dat héél lastig. Maar de steviaextract heb ik thuis staan in pure vorm. Dus ik ga dit zéker gebruiken.
  Dank je wel voor je inspirerende blog. Ik ga je volgen!

  Mar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Mar! Goed om te horen! :) Welke middelen heb je al gebruikt waar je mee bent opgeknapt?

   Verwijderen
 2. Bijna alles!
  Ik begon met kaardebol jarenlang gebruikt als basis.
  En daarnaast heel veel producten van de Kaardeshop, zoals de samento pinella de thee met de moeilijke naam (gebruik ik nog steeds) daarnaast om mijn immuunsysteem een boost te geven allerlei vitamines en mineralen en nog meer supplementen. Ook veel B12 injekties enz.
  Door het afwisselend gebruik van alles leid ik hopelijk de vervelende bacterie om de tuin! Want daarna kreeg ik altijd herxheimer reacties. Een goed teken, maar dan verminderde ik de dosering, en zo per druppel weer ophogen.
  Je ziet hoe bekent ik in al die jaren ben geworden met de methode om deze (slimme) bacterie nog slimmer af te zijn!!! Ik heb daarbij ook jarenlang bioresonantie behandelingen gehad. Met resultaat want in December was hij niet meer te meten bij mijn behandelaar. Maar je raakt hem nooit helemaal kwijt. Zodra mijn weerstand minder wordt of er stress is speelt hij weer op. grrrrr......
  Nu ga ik weer eerdaags voor controle....spannend!
  Ja het is een lange lange weg die we moeten gaan.
  Jij ook veel sterkte!
  Je mag me ook mailen je hebt mijn e-mail adres als je meer wilt weten.

  Mar

  BeantwoordenVerwijderen


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.