Gifstoffen worden onschadelijk gemaakt.
Fase 2:
Fase 2:
Gifstoffen worden omgezet naar wateroplosbare stoffen, om zo te kunnen worden uitgescheiden.
Fase 3:
Fase 3:
Gifstoffen worden via lever/gal afgevoerd naar darmen en nieren en uitgescheiden.
Ondersteun het lichaam bij het ontgiften.
- Beperk inname van giftige stoffen zoveel mogelijk. Denk aan gif in E-nummers, geur-, kleur- en smaakstoffen, medicijnen, suppletie, cosmetica, bijproducten van bakken en braden, verpakkingen en cafeïne en alcohol.
- Vermijd stress zo mogelijk.
- Ondersteun de darmen en nieren.
- Ondersteun de lever en stimuleer de galwegen.
- Verbeter de pH (ontzuren).
- Eet volop groenten (denk ook aan kiemen) en fruit.
- Drink voldoende (gefilterd) water.
- Gebruik kruiden zoals lavendel, salie, oregano en rozemarijn.
- Gebruik supplementen op maat en laat je daar goed over voorlichten.
- Beweeg. (Heel voorzichtig opbouwen bij Lyme, zodra je voelt dat het lichaam dit aan kan. Een verhoogde temperatuur kan de klachten verergeren en een actieve infectie geeft inspanningsintolerantie.)
Fase 1 kan gestimuleerd worden met bètacaroteen, vitamine C, vitamine B2 en E, bioflavoïden, zink, koper, selenium, magnesium en molybdeen.
Grapefruit, curcuma en peper remmen fase 1, maar helpen weer wel tegen de schade die gifstoffen veroorzaken en tegen ontstekingen.
Grapefruit, curcuma en peper remmen fase 1, maar helpen weer wel tegen de schade die gifstoffen veroorzaken en tegen ontstekingen.
Dit is 1 van de redenen
waarom je voeden (voeding,
probiotica en supplementen), ontgiften/ontzuren en inname
van medicatie een aantal uur van
elkaar gescheiden moet houden.
Anders beïnvloeden deze middelen
elkaar op een negatieve manier.
Fase 2 kan gestimuleerd worden met peulvruchten, avocado, volle granen, tarwekiemen, zaden, noten, algen, broccoli, koolsoorten, witlof, cottage cheese, ei, knoflook, uien, vis, kwark, ricotta en wild.
Bron: www.natuurdietisten.nl
Geen opmerkingen :
Een reactie posten