vrijdag 20 januari 2017

Leende gooit het roer om en krijgt meer energie!

In het Brabantse dorpje Leende bleek het in 2016 slecht gesteld met de gezondheid van de inwoners, ten opzichte van de rest van de Nederlandse bevolking.

De standaard voedingsadviezen van artsen bleken geen verschil te maken, dus werd er een plan opgesteld door een sportarts en een huisarts om de leefstijl van de inwoners volledig om te gooien.Madonna Leurs, 1 van de inwoners van Leende, schrijft vandaag op de Facebookpagina van Moe zijn is zooo:

"Een groot deel van de bevolking van Leende is onder begeleiding van een paar artsen aan een nieuwe leefstijl begonnen; Banting (Real Meal revolutie). Gezonde voeding. Ik doe dit nu een jaar en heb me nog nooit zo energiek gevoeld!"

Op de website van het project (gezonddorp.nl) lees ik:
"Geen calorieën tellen, geen voedsel afwegen, maar vers voedsel en zo veel mogelijk onbewerkt, zo veel mogelijk lokaal/regionaal en met de seizoenen mee, geen geraffineerde suikers, weinig koolhydraten, gematigd eiwitten en veel natuurlijke vetten."

De stelregel is: Gezonde voeding heeft geen etiket en zit niet in een fabrieksverpakking.


Gezonde voeding heeft geen etiket en zit niet in een fabrieksverpakking.


Ik zeg: Amen! Al is het bij veel aandoeningen geen directe oplossing (en voeding heeft een lange termijn effect, dus je merkt het niet meteen), het is wel een belangrijke basis voor een leven met zo min mogelijk klachten. Het heeft de kwaliteit van míjn leven in elk geval flink verbeterd!

Het is echt een aanrader om de adviezen op de website eens door te lezen! Al is het maar om je geheugen op te frissen.

Ik vind dat elke woonplaats zo'n huisartsenpraktijk en elk lichaam zo'n leefstijl verdient. :)

Nina
moezijniszooo.blogspot.nl

1 opmerking :


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.

Ontvang een email bij elk nieuw artikel