donderdag 4 februari 2016

Het effect van onnatuurlijke straling op onze gezondheid


Er is al bewezen dat onnatuurlijke straling een negatief effect heeft op onze gezondheid en op die van een ongeboren kind. Ook is er een link tussen straling en de vorming van kankercellen. Verder is er geconstateerd dat de genetische informatie in onze cellen beschadigd raakt door straling.

Mevrouw Brundtland (arts, drie keer benoemd tot minister-president van Noorwegen en voormalig generaal-directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie) zegt dat er geen twijfel mogelijk is dat straling van draadloze technologie gezondheidseffecten heeft. Ook vertelt ze dat er in een resolutie, die door de Raad van Europa is aangenomen, is bepaald dat overheden ons hierover moeten adviseren en maatregelen moeten nemen om blootstelling aan elektromagnetische straling te verminderen.

Heb jij daar ooit iets van gemerkt?
Het advies luidt onder meer:
- Maak mensen bewust van de mogelijke gezondheids- risico’s van apparaten met draadloze technologie, zoals huistelefoons (DECT), babyfoons en andere huis-houdelijke apparaten;
- In huis verdienen vaste internet- en telefoon-verbindingen de voorkeur; indien toch gekozen wordt voor draadloze telefoons, kies dan een type dat niet continu zendt;
- Op scholen verdienen vaste internetverbindingen de voorkeur boven draadloos; ook het gebruik van mobiele telefoons door kinderen dient gereguleerd te worden;
- Stel voor alle binnenruimtes voorzorgsnormen vast voor (langdurige) blootstelling aan straling.

Kanker
Er is een opvallende stijging van jonge mannen met prostaatkanker die de smartphone vaak op de broekzak dragen of de laptop op schoot hebben liggen.

Ook wordt er verband gezien tussen vrouwen die de smartphone in de bh dragen en de toename van borstkanker.
  
En in Zweden hebben Dr. Lennart Hardell en zijn team aangetoond dat bij bellen met een draadloze / mobiele telefoon de kans op een hersentumor toeneemt.

Het risico bleek maar liefst 300% verhoogd voor de lange termijn gebruiker (langer dan 25 jaar) en 70% verhoogd voor de gebruiker die meer dan een jaar de mobiele telefoon, DECT telefoon, smartphone en/of tablet gebruikt. 

Chronische aandoeningen
Het aantal chronisch zieken neemt in rap tempo toe, zegt het RIVM. Het aantal burnouts neemt toe, ook onder schoolgaande jeugd. Gedragsstoornissen bij kleine kinderen nemen toe. Ook gaat de kwaliteit van het mannelijk sperma hard achteruit. De concentratie van de zaadcellen daalt en het aantal afwijkende zaadcellen neemt toe. Zou dit het gevolg kunnen zijn van schadelijke frequenties?

Professor Martin Pall, natuurkundige, geneticus en celbioloog in de biochemie en medische wetenschappen aan de Washington State Universiteit, waarschuwt al jaren voor een gezondheidsramp, wanneer het gebruik van de draadloze technieken zo door gaat.

Met name lichaamsdelen als borsten, lever, nieren en geslachtsorganen geleiden erg goed en nemen straling sneller op. 

Nachtrust
Vooral 's nachts worden belangrijke processen verstoord door schadelijke straling. De pijnappelklier begint melatonine aan te maken zodra het donker wordt. Melatonine is een hormoon dat we nodig hebben om goed te slapen, te herstellen, te ontgiften en het immuunsysteem te ondersteunen. 

De aanmaak van melatonine raakt verstoord door kunstlicht (waaronder ook het licht van beeldschermen), maar waarschijnlijk ziet de pijnappelklier geen verschil tussen licht en electromagnetische straling, want door deze straling ontstaat er een zelfde reactie als op licht.

Melatonine is behalve een 'inslaaphormoon' ook een belangrijk antioxidant dat tijdens onze slaap vrije radicalen (gifstoffen) neutraliseert die vrijkomen bij het herstel van onze cellen. Een teveel aan vrije radicalen veroorzaakt ontstekingen en celschade, verzwakt ons immuunsysteem en bevordert het ontstaan van tumoren.

Om de pijnappelklier te stimuleren bij de aanmaak van melatonine, zul je dus geruime tijd voordat je naar bed gaat kunstlicht, beeldschermen en straling moeten uitschakelen of dimmen. Bij voorkeur elke dag rond het zelfde tijdstip. Zorg overdag voor zoveel mogelijk daglicht. Het zal misschien niet meteen effect hebben, dus probeer het enkele weken uit, om te zien of het bioritme zich herstelt.

De ziekte van Lyme
Sommige mensen ontwikkelen een overgevoeligheid voor de frequentiegolven die de draadloze apparaten uitzenden. Ook bij de ziekte van Lyme ontstaat er vaak elektrogevoeligheid

Lymespecialist Dr. Dietrich Klinghardt gelooft dat de toename van elektromagnetische velden een rol speelt in de toename van de ziekte van Lyme.
Ook kan de besmetting met de borreliabacterie een overgevoeligheid voor straling nalaten, waardoor het ziektebeeld niet lijkt te verbeteren, ook al is er sprake van genezing van Lyme.

Symptomen
Straling met een onnatuurlijke frequentie heeft ook een negatief effect op ons slaappatroon, ons immuunsysteem en onze natuurlijke afvoer van gif- en afvalstoffen. De straling verstoort de natuurlijke frequentie van het lichaam, waardoor belangrijke processen verstoord raken. 

Het is uiteindelijk ons immuunsysteem dat ons lichaam beschermt tegen ernstige ziekten en onze gezondheid hangt grotendeels af van de afvoer van gifstoffen.

De klachten die horen bij elektrohypersensitiviteit (EHS) zijn:
 • chronische vermoeidheid
 • depressie
 • huidklachten
 • tinnitus
 • griepklachten
 • spierklachten
 • coördinatieverlies
 • RSI en burn-outklachten
 • spijsverteringsproblemen
 • geheugenproblemen
 • chronische stress
 • slapeloosheid
 • oogklachten
 • hartkloppingen
 • hoofdpijn / migraine.

Verder kan er extra gevoelig gereageerd worden op invloeden als:
 • hoogspanningsmasten
 • elektrische leidingen met vuile stroom
 • magnetron
 • draadloze telefoons
 • computers, laptops en tv’s
 • spaar-, tl-, en ledlampen
 • chemische stoffen
 • (chemische) geuren (parfum, wasverzachter)
 • geluiden
 • geopathische invloeden (wateraders)

Sommige mensen merken direct verschil bij meer of minder straling, bij anderen is er in alle gevallen op lange termijn negatieve verandering merkbaar in het lichaam. 

Zoals altijd bij lange-termijn-schade zijn de later ontstane klachten achteraf niet snel te linken aan de oorzaak, in dit geval aan alle straling waaraan men dagelijks wordt blootgesteld. De diagnose elektrogevoeligheid is ook nog erg onbekend en wordt niet snel gesteld.

Meest recente onderzoek
(Update maart 2016)
De Franse professor en oncoloog dr. Belpomme roept zijn collega's op om EHS (elektrohypersensitiviteit) en MCS (meervoudige chemische overgevoeligheid) te erkennen als medische aandoening en als een functionele arbeidsstoornis. 

Dr. Belpomme onderzocht 1216 patiënten die beweerden aan EHS of MCS te lijden. Hij voerde hersenscans en biologische testen uit, onderzocht bloed en urine en ontdekte verschillende biomarkers. Zo vond hij verhoogde gehaltes van het CRP-eiwit, dat ontstekingen veroorzaakt en tot Alzheimer kan leiden. Lagere gehaltes van vitamine D2-D3 en verhoogde gehaltes histamine en immunoglobuline in het bloed wezen op ontstekingen. Ook mat hij verhoogde gehaltes van eiwitten en stoffen die hersenbeschadiging kunnen veroorzaken. In de urine vond hij hormonen als melatonine, wat duidt op chronische ziektes en slaapproblemen. Verder onderzocht hij met een echo hoe het bloed in de hersenen reageerde op EMV (elektromagnetische velden) en chemische stoffen. Volgens Belpomme verstoort EMV de beschermende bloed-hersenbarrière die hersenen moet beschermen, waardoor het hersenontstekingen veroorzaakt en oxidatieve stress. Dat leidt weer tot neurodegeneratieve ziektes.

De professor ontwikkelde een behandeling voor EHS en MCS die lijkt op die bij auto-immuunziektes. Het bestaat uit herstel van de bloedvoorziening naar de hersenen, het verhogen van vitaminegehaltes, antihistamine en antioxidanten en bescherming tegen EMV en chemische stoffen.
Meer info
(Bedankt voor de link Marjan!)

Eigen ervaring
Ik herken bijna alle klachten, maar ik zal eerlijk zijn, ik heb het liefst heel de dag mijn mobiele telefoon binnen handbereik, het beeldscherm is mijn beste vriend, ik heb het liefst de tv aan - ook al kijk ik niet en ik voel me gehandicapt als er even geen WiFi of mobiel netwerk beschikbaar is.

Vooral wanneer je chronisch ziek en (voornamelijk) huisgebonden bent, zijn internet en televisie vaak de enige lijntjes met de buitenwereld. Maar zou dit misschien de reden kunnen zijn waarom chronisch zieken soms zo moeizaam herstellen of juist steeds verder verzwakken??

Ik ben er sinds mijn borstpijn mee begonnen om draadloze apparatuur vaker uit te schakelen en maximaal 1 apparaat tegelijk aan te hebben. Ook gaat de stekker van de WiFi er overdag een tijdje uit en 's nachts sowieso. Ik blog grotendeels offline en de mobiele telefoon staat regelmatig op vliegtuigstand. Ik moet echt afkicken, maar ik merk wel degelijk verschil in mijn klachten, met name qua hartkloppingen en tinnitus!

Bescherming
Straling verminderen is alleen maar goed en draadloze apparatuur vervangen voor apparatuur met een vaste verbinding helpt zeker, maar het is helaas onmogelijk om ons lichaam volledig te beschermen tegen schadelijke straling. 
Schakel je in je eigen huis alle draadloze netwerken uit, dan komt de straling nog steeds binnen via de WiFi van omliggende huizen en via zend- en hoogspanningsmasten bijvoorbeeld.

Het kruid Rozemarijn schijnt ons lichaam te beschermen tegen schadelijke frequenties. Je kunt het in de vorm van thee gebruiken of in de vorm van etherische olie, gemengd met een huidolie.

Volgens John Coates van RF Safe (een organisatie die zich inzet voor het op een veilige manier omgaan met straling) zijn er telefoonhoesjes met een beschermende stof die ervoor zorgt dat de straling van de telefoon wordt afgewend van het lichaam. Mogelijk zijn dit soort hoezen er ook voor andere apparatuur?

Juglen Zwaan (aHealhyLife.com) heeft een aantal hele nuttige tips op zijn website staan om de straling te verminderen, zeker als je even geen internet nodig hebt:

 • Zet internet (data, 3g en 4g) uit op je smartphone. Je kunt dan nog wel telefoontjes ontvangen. Je kunt ook de telefoon op vliegtuigmodus zetten voor 100% reductie van de straling.
 • Zet de telefoon op de luidspreker of bel met een oortje in. Hou de gesprekken zo kort mogelijk. Zelf bel ik altijd met de vaste lijn.
 • Leg de gsm zoveel mogelijk bij je lichaam uit de buurt, zeker tijdens het autorijden. De gsm zoekt namelijk telkens verbinding met gsm-masten.
 • Een ruimte omringd door metaal is eigenlijk een kooi van Faraday, die straling tegenhoudt. Daarom kun je beter de mobiele telefoon niet gebruiken in een auto, bus, trein, metro of lift. De gsm gaat er snoeihard door zenden.
 • Koop een telefoon met een lage SAR-stralingswaarde. Dit kan de blootstelling aan straling enorm laten afnemen.
 • Bel niet wanneer het bereik slecht is, bijvoorbeeld in een kelder. De straling kan daardoor tientallen keren sterker zijn in een poging om de verbinding te behouden.
 • Zorg dat je apparatuur is geaard. Dit kan extreem veel elektrische velden in het huis schelen. Met name bij computerapparatuur kan het veel betekenen.
 • Gebruik bij een laptop een extern toetsenbord en muis om blootstelling aan elektromagnetische velden te minimaliseren. Zelf heb ik een houder voor de laptop die ook nog eens de ergonomie verbetert.
 • Verbind je computer via een kabel met het internet. Kan je niet zonder wifi? Kies dan voor een JRS Eco Router met 95% minder straling en een uitknop voor de wifi.
 • Zit zo ver mogelijk bij het scherm van een computer of tv vandaan. Wellicht loont het om een iets grotere monitor aan te schaffen, zodat de afstand één meter of meer kan worden. Meestal is er dan geen EM-veld meer waarneembaar.
 • Eet veel antioxidanten. Een recente studie toont aan dat langdurige blootstelling aan straling onze voorraad antioxidanten kan uitputten (15). Eet dus veel gekleurde groente en fruit, zoals zwavelrijke kolen, bessen en granaatappels. Denk ook aan de kruiden kurkuma en cacao. Groene thee kan het lichaam ook van antioxidanten voorzien.
 • Ook antioxidantrijke supplementen kunnen helpen de weerbaarheid tegen EMF te vergoten (16, 17). Onderzoekers noemen vitamine C, E en melatonine als mogelijk interessante kandidaten (18). Daar zou ik nog glutathion, MSM, ginkgo biloba, selenium en zink aan toe willen voegen, om de cellen weerbaarder tegen elektrostress te maken.

Ook zijn er opties (hier en hier) - of het werkt weet ik niet - waarmee je de frequentie van onnatuurlijke straling om kunt buigen naar een natuurlijke frequentie die geen schade kan aanrichten.

Verder zijn er natuurlijke steensoorten die schadelijke straling opvangen en vasthouden, maar ik weet hier niet veel van. Ik weet wel dat bentonietklei schadelijke straling absorbeert (is er iets wat deze klei niet doet?!), maar hoe dit precies werkt en of het bij inname de natuurlijke lichaamsfrequentie ook kan herstellen, durf ik niet te zeggen.

Ik denk in elk geval dat het goed is om bij chronische klachten elk mogelijke storingsfactor die het herstel in de weg staat moet vermijden. Wat denk jij? Heb jij het wel eens getest en merkte je verschil?


Liefs,
Nina
© moezijniszooo.blogspot.nl

3 opmerkingen :

 1. eigenlijk niet, maar heb de laptop aan een kabel. mobiel is zelden aan. wel licht de tel naast me. ook liggen er voor de tv en laptop stenen, naam kwijt, zwarte stenen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De DECT telefoon (draadloze huistelefoon) is minstens even schadelijk Joke, dus die zou ik zeker verder weg leggen! Als je mobiel uitstaat en die houd je wel naast je, kun je altijd iemand bellen als er iets gebeurt.

   Verwijderen
 2. Pfoew heftig! Ik heb eens een soort stralingsvanger gekregen van een vriend. Die staat bij ons op de slaapkamer.... En ik slaap er prima mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.