zaterdag 5 november 2016

Oproep dr. Uyttersprot aan collega's

Dr Uyttersprot (ME/cvs specialist) deed een oproep aan collega-artsen om (na de ontmaskering en 'begrafenis' van de PACE studie*) gezamenlijk een nieuw plan van aanpak op te stellen.

In haar oproep plaatste ze ook een link naar een document met daarin maar liefst 203 pagina's aan wetenschappelijk bewijs voor de fysieke afwijkingen bij ME.

Het overzicht is niet in het Nederlands, maar onze artsen kunnen vast prima Engels. ;) Ik stuur onderstaande oproep in elk geval door naar mijn huisarts en naar wie dan ook die nog steeds blijft zaniken over het ontbreken van voldoende wetenschappelijk bewijs...


* * * 

Beste dr. ...,

Hierbij een dringende oproep van dr. A.M. Uyttersprot om samen met u de pathofysiologie van chronische vermoeidheid verder te ontrafelen en daarmee de wetenschap vooruit te helpen en zo ook de patiënten.

Nu er van de PACE-studie, waar de huidige richtlijn op is gebaseerd, na heranalyse niets meer over is gebleven, is het hoog tijd voor een nieuw plan van aanpak.

"Ik zou u willen vragen wat tijd vrij te maken zodat u zelf kunt zien welke interessante zaken er spelen. Misschien kan ik een paar mensen enthousiast maken om mee aan de kar te duwen."

"Ook Amerikaanse universiteiten hebben het probleem herontdekt en willen dit zo snel mogelijk opgelost krijgen, nu ook met sponsoring van de National Institute of Health of the Centers for Disease Control."

De volledige oproep vindt u op de website van dr. Uyttersprot:
http://www.annemieuyttersprot.be/home/hersenspinsels/02-11-16---begrafenis-van-de-pace-studie

Via onderstaande link vindt u het overzicht met de huidige wetenschappelijke kennis omtrent ME/cvs.
https://drive.google.com/file/d/0BxnVj9ZqRgk0WHBkdElSNmZzOVk/view?usp=sharing

Alvast hartelijk dank voor uw tijd!

Met vriendelijke groet,

.....* Op de PACE studie zijn de huidige, maar helaas achterhaalde behandelmethodes gebaseerd, namelijk gedragstherapie in combinatie met bewegingstherapie, die na nader onderzoek slechts voor 4-7% van de patiënten effectief blijken te zijn. 
De wetenschap heeft inmiddels al vele biomedische afwijkingen gevonden bij ME-patiënten, die met prioriteit aandacht behoeven.

3 opmerkingen :

  1. helaas heeft m'n huisarts geen email of houdt die alleen voor moi verborgen ;/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer, want 203 pagina's per post versturen is ook zowat hè! Je kunt ook alleen de bovenste 4 bladzijdes uitprinten en meesturen en in de brief zetten dat meer informatie te vinden is op de website annemieuyttersprot.be

      Verwijderen


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.

Ontvang een email bij elk nieuw artikel