zondag 24 januari 2016

Wat je niet mag weten over Lyme | Deel 1

Vertaling van het artikel
The Greatest Cover-up By The CDC | What They Don’t Want You To Know (dec '15)
Vertaling door Nina | moezijniszooo.blogspot.nl


www.lymestats.org

Waarom is er geen erkenning voor Lyme?
Wanneer Lyme niet in het vroege stadium wordt ontdekt, ontstaat de chronische ziekte van Lyme, een aandoening waarvan het bestaan door zowel de Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control and Prevention) als de IDSA (Infectious Diseases Society of America) ontkend wordt. (red.: Dit zijn instanties waar ook de richtlijnen in andere landen uit voortkomen, dus ook in Nederland en de rest van de wereld wordt de aandoening zelden of niet erkend.)

De invloed van verzekeraars en de farmaceutische industrie ('Big Farma')
De groep deskundigen die de officiële richtlijnen hebben opgesteld voor de ziekte van Lyme, waarmee Lymepatiënten alleen een antibioticakuur van enkele weken vergoed kunnen krijgen, hebben connecties met verzekeringsmaatschappijen. Ook mogen de patiënten niet worden gediagnosticeerd met chronische Lyme (zelfs niet wanneer de symptomen aanhouden en de infectie het zenuwstelsel binnendringt). Want als er iets is dat verzekeringsmaatschappijen haten, is het wel een chronische aandoening die tijd en geld kost om te behandelen.

Meer dan de helft van de panelleden die de IDSA richtlijnen voor Lyme opstelden (waaronder de voorzitter) stellen dat een chronische vorm van Lyme niet bestaat. Onderzoekers en wetenschappers die chronische Lyme met bewijsmateriaal onderbouwden, werden opzettelijk uitgesloten van het panel.
Er zijn duidelijke belangenverstrengelingen vastgesteld, met inbegrip van de financiële belangen in de farmaceutische bedrijven, diagnostische tests en octrooien, evenals het adviseren namens verzekeringsmaatschappijen.

Richard Blumenthal (procureur-generaal van Connecticut) deed onder de IDSA-panelleden onderzoek naar mogelijke overtreding van de antitrustwet en belangenconflicten.
Van de 14 panelleden die de richtlijnen (eerste editie) schreven bleken 6 van hen - of hun universiteiten - octrooien te hebben op Lyme of bijbehorende co-infecties, 4 panelleden ontvingen financiering van fabrikanten voor testkits om Lyme of co-infectie vast te stellen, 4 panelleden werden betaald door verzekeringsmaatschappijen om Lymerichtlijnen te schrijven of te adviseren in Lyme(rechts)zaken, 9 panelleden ontvingen geld van fabrikanten van Lymevaccinaties. Enkele van de leden waren betrokken bij meer dan één belangenconflict. (Bron: 'Under Our Skin' 2008)

Met de onrechtvaardige Lymerichtlijnen eigenen verzekeringsmaatschappijen zichzelf het recht toe om dekking te weigeren voor langdurige behandeling van de ziekte van Lyme. Artsen worden zelfs vervolgd voor het succesvol diagnosticeren en behandelen van chronische Lyme, zoals wordt weergegeven in de film 'Under Our Skin'.

Dr. Joseph Jemsek uit Noord-Carolina bijvoorbeeld, verloor niet alleen zijn licentie, maar ook zijn levensonderhoud. Dr. Jemsek werd gedwongen om te stoppen met zijn werk als arts, omdat hij antibiotica voorschreef aan chronische Lymepatiënten. Hij werd aangeklaagd door zorgverzekeraar BCBS voor 100 miljoen dollar, waarna hij failliet verklaard werd. Net voordat zijn licentie werd ingetrokken, schreef hij dit slotpleidooi aan de North Carolina Medical Board (red.: Medical Board is een raad van toezicht, ter bescherming van de patiënt notabene). Je kunt kijken naar zijn verhaal in de documentaire 'Under Our Skin'.

Vertaling van het artikel
The Greatest Cover-up By The CDC | What They Don’t Want You To Know
Vertaling door Nina | moezijniszooo.blogspot.nl


Conclusie
Nu weet je waarom het heel snel door de meeste artsen wordt afgekapt en weggewuifd, zodra je over chronische Lyme begint...

Nina
© moezijniszooo.blogspot.nl

Deel 1
Waarom het onderwerp chronische Lyme heel snel door artsen wordt afgekapt en weggewuifd.

Deel 2
Neurologische aandoeningen zoals MS, ALS, Alzheimer en Parkinson worden mogelijk ook veroorzaakt door Lyme.

Deel 3
Waarom er zoveel meer Lymepatiënten zijn dan gerapporteerde teekbesmettingen.
Geen opmerkingen :

Een reactie posten


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.

Ontvang een email bij elk nieuw artikel