donderdag 12 mei 2016

Mijn weg naar herstel #6

Hallo leven!
Trek iets moois aan,
we gaan!


Hallo leven! 
Wie mij op mijn persoonlijke pagina volgt, geniet al een tijdje mee: Ik ga de laatste maanden namelijk enorm vooruit! Eigenlijk sinds januari al, nadat ik in december besefte dat ik niet vooruit ga zolang ik geen extra actie onderneem naast het voorgeschreven behandelprotocol. 

Een korte terugblik
Anderhalf jaar geleden kon ik bijna niks meer, niet zitten, niet lopen, niet douchen, amper praten, geen bezoek verdragen, alleen maar liggen op bed in een kamer met zo weinig mogelijk licht en geluid. Begin dit jaar ging het dankzij de langdurige Lymebehandeling iets minder slecht, maar kon ik nog steeds niet een hele maaltijd lang rechtop zitten.
Zodra ik weer extra middelen ging gebruiken naast de behandeling, kreeg ik af en toe een korte opleving. Zo'n energiepiek met meer kracht, alsof iemand er een nieuw batterijtje in stak, die overigens na een kwartier weer leeg bleek. 
Inmiddels duren die pieken veel langer en doe ik weer dingen die ik al jaren niet meer kon. Nog steeds kan mijn batterijtje ineens leeg zijn zonder aankondiging, maar het energieniveau is veel stabieler. Vooral het herstellen na inspanning gaat verbazingwekkend snel. 

Volgens de laatste bloedonderzoeken zijn er nog steeds ontstekingen in mijn hersenen, lekt mijn darmwand behoorlijk en heb ik nog steeds erg veel gifstoffen in het bloed die schade aanrichten in het zenuwstelsel, maar zolang ik alles gedoseerd doe (niet méér doe dan mijn lichaam aankan) en op tijd rust pak heb ik geen pijn en verergeren de klachten niet.

Mijn ogen staan anders, mijn lijf voelt anders en ook in mijn hoofd voel ik me anders. Ik voel me meer mens, meer mezelf en minder opgesloten in een ziek lijf. Ik ben niet meer constant bezig met overleven, maar meer met genieten van kleine dingetjes en voorzichtig leven.


Lopen gaat nog niet zo goed, maar rechtop zitten hou ik steeds langer vol zonder pijn en spierzwakte. Ook kom ik weer buitenshuis dankzij een scootmobiel die mij een nieuw stukje vrijheid heeft gegeven.

Nu

Inmiddels ben ik ruim 16 maanden met de behandeling bezig en ben ik de afgelopen 4 maanden van een Karnovskyscore (functioneringsvermogen) van 30% naar 50% gegaan, met pieken van 60%! Tijdens die pieken liggen gereedschap en verfkwast binnen handbereik en knutsel ik van alles in elkaar. :) Ook ben ik binnenshuis steeds vaker actief met mijn camera.

Behandeling
In het artikel 'Behandeling en resultaat' noteer ik elke maand wat ik doe of gebruik om te herstellen en wat het resultaat (de Karnovsyscore) is.
Ik ben bij professor de Meirleir vooral nog bezig met het behandelen van darminfecties (momenteel afwisselend antibiotica en probiotica). De Lyme en overige infecties behandel ik sinds maart met het protocol van dr. Lee Cowden d.m.v. kruidentincturen die alle mogelijke soorten ziekteverwekkers doden (zowel virussen en bacteriën als schimmels en parasieten). Ook wordt er (veel meer) gefocust op gifstoffen afvoeren. 

Extra inzet 
Zoals ik al zei ga ik sneller vooruit wanneer ik naast de ILADS behandeling ook allerlei extra natuurlijke middelen en supplementen gebruik. Dit zijn middelen die de professor niet heeft voorgeschreven, maar die ik her en der heb opgepikt. Ik probeer alles uit wat me aanspreekt en ik doe alles op gevoel. Doe ik niks extra, dan sta ik zo goed als stil met heel af en toe vooruitgang en zijn er veel meer pieken en dalen in plaats van een stabiele lijn zoals nu.

Vooral 
consequent ontgiften heeft heel veel effect. Ik gebruik daar minimaal 10 middelen voor; als eerste 3 liter water (althans, dat probeer ik), daarnaast natuurlijk de dagelijkse voetenbaden met bentonietklei die voor mij onmisbaar zijn geworden, de tincturen Parsley, Pinella, Sparga, Sealantro en Burbur van Nutramedix, citroensap, de supplementen NAC, Chlorella en Spirulina en.. last but not last.. klysma's. Niet alles tegelijk natuurlijk en ik heb dit langzaam opgebouwd.

Qua
 voeding neem ik veel geneeskrachtige voeding en geen geraffineerde suikers, tarweproducten, vlees/vis en zuivelproducten. Verder vermijd of beperk ik gluten, nachtschade groenten, ongezonde vetten, snelle koolhydraten, transvetten, ontstekingsbevorderende voeding, exorfinen in voeding, prostaglandines, bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit, ongefermenteerde soja, zuurvormende voeding en geraffineerd zout. 


Voeding heeft weinig effect op de korte termijn, maar ik geloof in de geneeskracht er van en in het herstel van beschadigde cellen op de langere termijn met de juiste voedingsstoffen.

Ik heb ontdekt dat 
straling (van Wifi e.d.) mijn klachten in stand houdt of verergert, dus draadloze verbindingen gaan hier regelmatig uit en de telefoon staat vaak op de vliegtuigstand. Een hele uitdaging als blogger en beheerder van 4 Facebookpagina's, kan ik je vertellen, maar na ruim 200 artikelen ben ik wel een beetje klaar met schrijven, plaatjes met quote maken en Facebooken. Zeker nu ik ook leukere dingen kan doen buitenshuis!

Ook 
beweging in de ochtend (langzaam fietsen op een soort hometrainer in de buitenlucht) en veel daglicht overdag hebben mijn slaapritme en energieproductie positief veranderd. Adrenal tinctuur heeft dit nog verder verbeterd en ook de 5-HTP die ik sinds een week gebruik zou hierbij moeten gaan helpen, maar voorlopig heb ik daar alleen maar nieuwe klachten door.

Verder gebruik ik uitsluitend 
natuurlijke cosmetica, schoonmaakmiddel en wasmiddel om mijn lever te ontlasten en geen chemicaliën en gifstoffen binnen te krijgen. 

Ik ben er nog lang niet, maar ik bewandel eindelijk een stukje weg waarbij ik een mooi uitzicht heb! Een hoopvolle toekomst!


Toekomst
Regulier heb ik nog steeds het label ME (geen enkele positieve Lymetest) en stempels als 'levenslang', 'onbehandelbaar', enz. Het is even zoeken (lees: een hele worsteling) en genezing is een groot woord, maar ik weet nu: Er is ook bij ME voor een groot deel herstel mogelijk, als je alle mogelijke oorzaken (aantoonbaar of niet) aanpakt. 

Ik weet niet of jullie mijn blog 'Dromen staat vrij' nog kennen? Daarin beschreef ik wat ik allemaal zou willen doen als ik weer kon douchen én ontbijten en dan nog energie over zou houden. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik kan al een aantal dingetjes afvinken! :) 

Blijf geloven in je dromen, dat is heel belangrijk. Wees lief voor jezelf en behandel je lichaam met veel respect. Laat geen angst toe! Hoop en vertrouwen houden je overeind!

Bedankt voor al het meeleven en supporten, lieve mensen! Dat gaf en geeft mij steeds weer de kracht om te blijven vechten, ondanks de uitputting. 

Liefs,
Nina


PS: Wat voor mij werkt, werkt niet altijd voor anderen. Ieder lijf is anders en wat bij de één effect heeft, werkt bij de ander averechts. Probeer alleen uit wat jou aanspreekt en wat binnen je budget ligt. 
2 opmerkingen :

 1. het is en blijft knokken en vooral beheersen. Je hebt het super omschreven, ik herken hier heel erg veel in. Het ME etiketje, geen lyme maar wel al 30 jaar fibromyalgie. De laatste gelukkig in een mate waar ik 'omheen' kan leven en daardoor er weinig hinder van ondervind.
  Valkuilen, het zijn er velen, maar dat heel langzaam toch een stapje voorwaarts kunnen :) super!
  Heel veel sterkte en geniet van al het moois op je pad :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Miekk! Pff 30 jaar al... Wat de Lyme betreft: Je kunt in geen enkel geval zeggen dat het géén Lyme is, want Lyme is (vooral na lange tijd) heel moeilijk te traceren in het bloed. Zoals ik zei had ik geen enkele positieve test, maar toch ga ik vooruit met de Lymebehandeling. Alle eerdere pogingen om me beter te voelen hadden allemaal een averechts effect, maar die waren ook niet op chronische infecties gericht. Ik had trouwens ook fibromyalgie, maar dat was duidelijk een symptoom van de Lymeinfectie, want de pijnen zijn inmiddels weg! Google maar eens op 'Fibromyalgie en Lyme'...

   Bedankt voor je lieve berichtje!

   Verwijderen


 Ik leg mijn oor te luisteren en leer.
 Ik ben geen expert. Ik probeer.
 Ik denk, zoek en observeer.
Ik schrijf en inspireer.

Ontvang een email bij elk nieuw artikel